BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  DÜNYA

Mısır Başsavcısı istifasını sundu

Mısır Başsavcısı Talat İbrahim Abdullah'ın, Yüksek Yargı Konseyi'ne istifasını sunduğu bildirildi.

Abone ol

Mısır Başsavcısı Talat İbrahim Abdullah'ın, Yüksek Yargı Konseyi'ne istifasını sunduğu bildirildi.

Mısır Başsavcılığı Sözcüsü danışman Adil es-Said, Başsavcı Talat İbrahim Abdullah'ın Yüksek Yargı Konseyi'ne istifasına sunduğunu belirtti.

Başsavcı İbrahim Abdullah'ın istifası, savcılık üyeleriyle yaptığı toplantının ardından yapılan basın açıklamasında duyuruldu. Savcılık üyelerinden oluşan bir heyetin toplantıda başsavcının cumhurbaşkanlığı tarafından doğrudan göreve getirilmesine karşı çıkarak, istifasını sunmasını istediği ifade edildi. Heyet cumhurbaşkanlığının bu atamasını, savcılığın işlerine müdahale etmek olarak değerlendi.

Öte yandan, savcılık üyelerinden oluşan heyet toplantı öncesi, Başsavcı Abdullah'ın göreve geliş şeklini protesto etmek üzere başkent Kahire'deki Yüksek Yargı Konseyi binasının önünde oturma eylemi düzenledi. 

Protesto eylemine katılanlardan Başsavcı Yardımcısı Emir el-Eyyubi, Başsavcı Abdullah'ın görevini bırakana kadar eyleme devam edeceklerini belirttiklerini ve sonra başsavcıyla toplantı yaptıklarını ifade etti. 

Başsavcı Talat İbrahim Abdullah, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından 22 Kasım'da göreve getirilmişti. 

Mübarek döneminde ise Mısır'da başsavcı, Yüksek Yargı Konseyi'nin belirlediği üç adayın arasından cumhurbaşkanı tarafından seçiliyordu.