BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mısır: 60 Müslüman Kardeşler taraftarı suçsuz bulundu

Mısır'da geçen yaz tutuklanan 60'dan fazla Müslüman Kardeşler taraftarı mahkemede suçsuz bulundu. Mahkeme, bir El Cezire televizyonu kameramanının da suçsuz olduğuna hükmetti.

Abone ol

Mısır'da geçen yaz tutuklanan 60'dan fazla Müslüman Kardeşler taraftarı mahkemede suçsuz bulundu.

Mahkeme, bir El Cezire televizyonu kameramanının da suçsuz olduğuna hükmetti.

Çoğunun Müslüman Kardeşler ile bağlantısı olduğu belirtilen zanlılar, Temmuz 2013'teki şiddet olaylarından sorumlu tutuluyordu.

Ülkenin demokratik seçimlerle işbaşına gelen ilk cumhurbaşkanı olan Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Mursi, 3 Temmuz'da askeri darbeyle devrilmişti.

Mursi hakkında açılmış dört ayrı dava sürüyor.

Müslüman Kardeşler taraftarları, darbeden bu yana protesto gösterileri düzenliyor.

Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bu gösterilerde yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Ordu destekli geçici yönetim, geçen yıl Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etti ve binlerce üyesini gözaltına aldı.

El Cezire kameramanı Muhammed Bedr ve diğer 61 kişi, geçen Temmuz'da Ramses meydanındaki ayaklanmada rolü olmakla suçlanıyordu.

El Cezire suçlamaları reddetti ve kameramanın protestoları görüntülerken gözaltına alındığını belirtti. Abdullah el Şami adlı başka bir El Cezire çalışanı da Ağustos'tan beri göz altına tutuluyor.

Kahire'de bulunan BBC muhabiri Bethany Bell, yönetimin muhalefeti bastırmak için medyaya baskısını artırdığına dikkat çekiyor.

Geçen hafta savcılık Müslüman Kardeşler'le işbirliği yaptığı suçlamasıyla 20 El Cezire muhabiri için iddiamame hazırlamıştı.