BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Minik bedenlere işkence

Kocaeli'de bir yurtta küçük çocukları dövdüğü belirtilen bakıcı anne tutuklandı

Abone ol

KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'nde kurulu bulunan 1- 18 yaşa kadar kimsesiz veya korunmaya muhtaç çocukların barındığı Gazanfer Bilge Çocuk Yurdu'nda, 1 çocuğu terlikle dövdüğü belirlenen bakıcı anne, müfettiş incelemesi ardından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulması sonucu tutuklandı.

Dayak olayı 10 gün kadar önce meydana geldi. Diğer bakıcı anneler tarafından cep telefonu ile çekilerek CD'ye aktarılarak Sosyal Hizmetler İl müdürü Hamdi Kadıoğlu’na gönderildi.

Görüntülerde, S.S. adlı bakıcı annenin, 4 yaşlarındaki bir kız çocuğuna birkaç kez terlikte vururken görülünce İl müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan müfettiş incelemesi istedi.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden gelen başmüfettiş durumu inceledi. 20 Kasım'da meydana gelen ve 21 Kasım'da müfettişin incelemeye aldığı olayla ilgili olarak, aynı zamanda Kız Meslek Lisesi Çocuk Bakımı bölümü mezunu olduğu belirlenen, hizmet alımı yoluyla burada görev yaptığı bildirilen bakıcı anne S.S. ile ilgili haber ve görüntüler Karamürsel İlçesi Cumhuriyet Savcılığı'na bildirilerek suç duyurusunda bulunuldu. S.S. adlı bakıcı anne dün tutuklandı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamdi Kadıoğlu gazetecilerin sorularını yanıtlarken, şöyle dedi:

“Bize gönderilen CD'li izledik. Terlikle vurma olayı var. Ancak terlikle vurulan çocuğu doktor muayenesinden geçirttik. Herhangi bir darp izine rastlanmadı. Bakıcı anne birkaç kez vuruyor. Biz her şeye rağmen olay intikal ettikten 1 saat sonra müfettiş inceledi. Gelen başmüfettiş raporunu hazırladı ve Cumhuriyet Savcılığı’na verdi. Biz de bakını annenin Karamürsel Adliyesi’nde tutuklandığını öğrendik.”  (Hürriyet)