BIST 10.191
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.403,70
HABER /  DÜNYA

Minibüsçülere uyuşturucu denetimi şoke etti

İstanbul'da sürücülere yönelik uyuşturucu denetimlerinde 20 günde 136 sürücü kontrolden geçirildi.

Abone ol

İNTERNET HABER - 2'si hatlı 6 minibüs şoförünün uyuşturucu alarak araç kullandıkları tespit edildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yasal işlem başlattıkları sürücülerin ehliyetlerine 5 yıl süre ile el koyarken her birine 3 bin 600 lira ceza kesti. 

EHLİYETLERİNE EL KONULDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün tanıtım ve bilgilendirme toplantısının ardından, 21 Ağustos tarihinde başlatılan sürücülere yönelik uyuşturucu kontrolleri aralıksız sürüyor. İstanbul’daki denetimlere yakalanan ilk uyuşturucu vakası bir minibüs şoförü oldu. Kadıköy’de yapılan kontroller sırasında yakalanan C. G.’nin (33) esrar aldıktan sonra direksiyona geçtiği tespit edildi. Şüphelinin ehliyetine 5 yıl süre ile el konup 3 bin 600 lira para cezası kesildi. Şüpheli ayrıca karakola teslim edilerek hakkında uyuşturucu kullanmak suçundan işlem yapıldı.

UYUŞTURUCU ALDIKTAN SONRA DİREKSİYON BAŞINA GEÇMİŞLER

Denetimlerde Fatih bölgesinde H.G., Beşiktaş bölgesinde S. Ç. ile H. B., Ümraniye bölgesinde ise sürücüler R. M. ile V. O.’nun uyuşturucu madde aldıktan sonra direksiyon başına geçtikleri tespit edildi. Bu vakalardaki sürücülerden birinin kokain, diğerlerinin esrar kullandıkları belirlendi. Karakola teslim edilen sürücüler hakkında uyuşturucu kullanmak suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

Uyuşturucu denetimlerinin aralıksız süreceğini belirten yetkililer, uygulama ile toplamda 136 sürücüye test yapıldığını aktardı.