BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  GÜNCEL

Milyonlar Yenikapı mitinginde buluştu!

YENİKAPI mitingi Türkiye'nin önünde yeni kapılar açan muhteşem karelere sahne oldu. İlklerin mitingi olan Yenikapı'dan dünyaya da özel mesajlar verildi.

Abone ol

TÜRKİYE dünya aleme Yenikapı mitingi ile demokrasi dersi verdi. Miting her açıdan "yeni"leri ve ilkleri barındırdı.

İLK KEZ iktidarından muhalefetine kadar bütün partilerin katılımıyla bir miting gerçekleştirildi.

İLK KEZ bütün liderler aynı mesajı verdi.

İLK KEZ 5 milyonu bulan sayıda katılımla belki de bugüne kadar dünya üzerinde yapılmış en kalabalık mitinge imza atıldı.

İLK KEZ bir miting de genelkurmay başkanı konuştu.

İLK KEZ bir miting sanatçısından simitçisine, işadamından gazetecisine kadar toplumun tüm katmanlarını biraraya getirdi.

ÖZETİ "Yenikapı'da yapılan miting her açıdan Türkiye'ye yepyeni 'kapılar" açtı.

Yenikapı Demokrasi ve Şehitler mitingi saat 17.15’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından sırasıyla, 15 Temmuz Gazileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yaptı. İşte saat saat Yenikapı'da yaşananlar:

21.15YENİKAPI MİTİNGİ SONA ERDİ

 Yenikapı mitingi liderlerin platformdan verdikleri fotoğrafla sona erdi. Erdoğan demokrasi mitinglerinin çarşamba gününe kadar devam edeceğini o gün nokta konulacağını söyledi.

20.23ERDOĞAN KONUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismi anons edildi. Yenikapı'da büyük bir coşku yaşanıyor. Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Dünyanın dört bir tarafından gözü ve gönlü bizde olan kıymetli kardeşlerim. 15 Temmuz gecesi istiklali ve istikbali için kıyam eden, ülkesini FETÖ’ye işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim... Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

240 kardeşimiz şahadet makamına ulaştılar. Milletimizin başı sağolsun. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları meydanları dolduran vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar isimlerini tarihe altın harflerle yazdılar.

15 Temmuz gecesi sokakları ve meydanları dolduran kardeşlerimizden her biri vatanımızın, özgürlüğümüzün ve demokrasimizin korunmasında payı vardır. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun.

Darbe girişimine karşı, tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak her kökenden insanıyla demokrasiye sahip çıkan, dünyayı kendisine hayran bırakan tüm vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun.

Bu millet farklı bir millet. Bin yıl önce Malazgirt’te hangi inançla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz gecesi de aynı hissiyatla darbecilerin karşısına dikilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal harbini başlatması ve zafer ulaşması inancının bir benzeri, 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin tüm şehirlerinde adeta kol geziyordu. Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olmasını bekleyen düşmanlarımız ise bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla yeni güne uyandılar. Bu akşam verdiğimiz şu görüntü var ya işte bu görüntü ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür kahretmiştir.
Bu, geleceğe yönelik adeta vatanımıza sahip çıkmanın ispatıdır.

Bu manzara Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ispatıdır. Bundan sonra hedefimiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Yolumuza dayanışma içinde geçeceğiz. Mütevazi olacağız birbirimizi makam, mevki için değil para pul için değil sadece Allah için seveceğiz.

Böyle bir milletin evladı olarak huzurlarınızda olmak bizlere hamdolsun büyük bir gurur veriyor.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal 1921 yılında şunu söylüyordu: Milletimiz çok büyüktür hiç korkmayalım. O esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve ey millet sen esaret ve zillet kabul eder diye sormak lazımdır.

Ben buradan Gazi’den 95 yıl sonra yine aynı soruyu soruyorum; Ey millet sen esaret ve zillet kabul eder misin. Mesele bu…

Sizler idam talebinde bulunduğunuza göre bunu kararını verecek merci TBMM’dir. Meclis böyle bir kara verdikten sonra atılacak adım bellidir. Meclis'ten gelecek kararı ben peşinen ifade ediyorum onarım. İdam ABD’de var. Japonya’da var, Çin’de var. Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Onlarda olunca oluyor da... Zaten bizde de 1984’e kadar vardı. Ondan sonra kaldırıldı.

Sizler esaret ve zillet kabul etmeyeceğinizi 15 Temmuz’da bilfiil gösterdiniz. Siz göğsünüzü siper ettiniz. Namluların ucuna geldiniz, bizzat vücudunuzu koydunuz. Bir gazimiz tankların iki paletinin arasına kendisini atıyor. Kendisiyle konuştuğumda, “Beni bırakın siz nasılsınız” diyor. Bu bambaşka bir ruh bambaşka bir aşk.

Bu FETÖ birçok sinsiliği hesap etti de bir şeyi hesap edemedi. Neydi o? Bu milleti hesap edemedi.

Vatanperver askerlerimizi tenzih ediyorum. Polis teşkilatımız içinde de vatanperver olmayanlar kendilerini ortaya koydular.

Yalnız buradan bir ithamım var, hükümet askeri liselerin kapatılmasına yönelik açıklama yaptı. Bazı eski askerler bunu yanlış olduğunu söylediler. Ben de buradan söylüyorum, işte oradan yetişmiş olan tek tip Fetocular bu olayı yaptılar. Biz de diyoruz ki harp okullarımız duracak. Tüm liselerden yetişenler gelsin buraya girsinler. Tek tip neden olsun. Harp okullarında hangi eğitim veriliyorsa orada verilsin. Benzer teşebbüste bulunanlar bundan sonra aynı cevabı alsınlar.

Ölmeye, yol almaya, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaya var mıyız.

FETÖ mensupları bunların ismini hala ağzına almaktan çekinenler var. Çekinmeyelim. Muktedir olanlar bunların isimlerini aynen ifade etsin ki bu FETÖ kimdir bunu öğrensin.

Bunları ortaya çıkarıp hukuk dairesinde imha etmek durumdayız. TSK’dan yargımıza polisten istihbarat kuruluşumuza okuldan hastaneye kadar her yere sızan her kuruluşumuzu güçlendirmeliyiz.

Örgütlerin isimleri söylemleri değişebilir. Ama hepsinin de Türk milletini düşmanı olduğu gerçeği değişmez.

Bir tarafta Türkiye cumhuriyeti devleti vardır diğer tarafta ise kimi etnik, kimi dini kimi ideolojik istismar peşinde olan terör örgütleri vardır."

20.09MECLİS BAŞKANI KONUŞUYOR

Başbakan Yıldırım'ın ardından kürsüye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman konuşuyor:

"Bugün 15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve demokrasi mücadelemizi taçlandırmak için buradayız.

Milletimin tüm renklerini burada görmenin verdiği mutluluğu özellikle söylemek istiyorum. Anadolu'nun dört bir yanından ve kültür dünyamızın her köşesinden milyonlarca kişinin bugün sizlerin arasında olmak istediğini biliyorum.

Açtıkları okullarda, kurdukları dershanelerde millete yerleştirdikleri vatan hainleri ile bizlere karanlık dehlizleri uygun gören hainlere milletimiz en güzel cevabı verdi. 

Dünyana gazi unvanı alan tek parlamento TBMM'dir. 15 Temmuz, darbe girişiminin başlaması üzerine TBMM hemen açıldı ve çalışmalarını sabaha kadar sürdürmüştür. Böylelikle ikinci kez gazi unvanını almaya hak kazanmıştır. 

Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten milletimize seslendi, halkımızı meydanlara çağırdı."

19.52BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞUYOR

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşuyor. Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

"6 Ekim 1923'te geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar çoşkuluysa millet şimdi de öyle çoşkuludur. 

Seni yürekten selamlıyorum Aziz İstanbul. Her bir haneni gönülden selamlıyorum. Senin tüm şehitlerini ama bugün 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. Bugün aramızda bulunan kahraman şehitlerimizin ailelerini selamlıyorum. Kahraman gazilerimizi selamlıyorum. 

15 Temmuz'da milletin önüne geçtiğiniz için, dik durduğunuz için bu milleti son yüzyılın en büyük tehlikesinden koruduğunuz için ve diklenmeden eğilmediğiniz için Sayın Cumhurbaşkanım sizleri yürekten kutluyorum.

AK Partili kardeşlerim, Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerim, Milliyetçi Halk Partili kardeşlerim. Bugün bu muhteşem kardeşlik duygusunu yaşattığınız için çok çok teşekkür ediyorum. Sadece İstanbul değil tüm Türkiye ayakta. Yavru vatan Kıbrıs bizi izliyor. Filistin, Bosna, Suriye ve Irak'taki kardeşlerimiz bizi izliyor. Dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimizi selamlıyorum.

15 Temmuz akşamı FETÖ'nün ihtilal girişimiyle karşıladık. Asker kıyafetindeki teröristler, silahlarıyla millete ölüm kustu. Sayın Cumhurbaşkanımız milleti sokaklara davet etti. İşte bu aziz millet, İstanbul, Ankara ve İzmir'de, 81 vilayette hep birlikte bunları söyledi."

19.45GENELKURMAY BAŞKANI KONUŞUYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kürsüye geldi. Akar, mitinge katılanlardan büyük alkış topladı. İşte Akar'ın sözlerinden satır başları:

"Aziz milletimizin canı pahasına, demokrasinin idamesi için gösterdiği fedakarlık her türlü takdirin üstündedir. Bir kez daha sizlerin şahsında aziz milletimize saygılarımı sunuyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sadık çoğunluğunun takındığı tutumla birleşerek, ordu millet kavramının daha da güçlenmesini sağlamıştır."

19.14KILIÇDAROĞLU KONUŞUYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu mitinge katılanlara sesleniyor. İşte Kılıçdaroğlu'nun sözleri:

" Bugün bizim demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür. Bugün Türk siyasal hayatı, demokrasi tarihinde önemli bir ana imza attı. 15 Temmuz'da TSK'ya yuvalanan çete, demokrasimize Meclis'e yani size, bize darbe yapmak istedi. Burada özellikle 15 Temmuz gecesi parlamentoyu açık tutan Meclis başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

240 şehidimiz var, 240 aslanı toprağa verdik. Onlar bizim demokrasi tarihimizin altın sayfalarında yerlerini aldılar. Onları unutmadık, unutturmayacağız. 

Türkiye Büyük Millet Meclis'e gazi meclisidir. TBMM, sabaha kadar çalışarak, darbecilere karşı dik durarak sadece kendi onurunu değil, milletimizin onurunu korumuştur. Parlamentoda grubu bulunan tüm siyasi partilerimizi burada görmek isterdim. 

15 Temmuz bir uzlaşma kapısını araladı bize. Eğer biz bu gücü, uzlaşma kültürünü daha ileriye taşıyabilirsek ne mutlu. 

Önce teşhisi doğru koymak gerekiyor. Ben dahim bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım. Ben dahil yeni bir olaya zemin hazırlamadan, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa götürmemiz gerekiyor.

Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokmayalım. O zaman yapacağımız ilk iş. Kışlada, camide siyaset olmayacak. Bizim soylu bir uzlaşmaya ihtiyacımız var.

Bizim kavga değil, kardeş kılma görevimiz var. Siyasette özelleştiri yapmamız gerekiyor.

Devletin inşasında likayatı esas almalıyız.

Her şartta demokrasiye sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz darbe girişimi demokrasinin bize ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Canını siper eden mücadele eden kadın erkek herkese şükranlarımı sunuyorum.

Değerli arkadaşlarım. Sadece darbe değil demokrasi zemininde tüm vesayetleri kaldırmamız gerekiyor.

Cumhuriyetin kurucu değerlerini korumamız gerekiyor. Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir. Milleti yüceltiyor, vatandaşı yükseltiyor. "

18.47BAHÇELİ KONUŞUYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı mitinginde konuşuyor. İşte o sözler:

"Büyük Türk milleti. Bu mahşeri kalabalığı saygıyla selamlıyorum. Yurdun her köşesinden gözü kulağı burada olan kardeşlerimi bağrıma basıyorum. Tüm Türkiye'yi hasretle kucaklıyor, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Üzerimizde oynanan oyunlara rağmen cesaretle dik durdunuz. Al bayrağımızı gururla yükselttiniz. Şehitlere yüreklice sahip çıktınız. Hainlere dersini çekinmeden verdiniz. Teröristlere haddini bildirdiniz. Ben de varım, buradayım dediniz. Yenikapı'ya koştunuz, yeni bir dirilişin müjdesini verdiniz. Mutluyum Türkiye burada, inanç burada. Yeni bir sefere, yeni bir kapıdan başlamaktadır. Türk milleti, kaderine sahip çıkmaktadır. Türk milletiyle iftihar ediyorum. 15 Temmuz'da son nefesi vermemizi gözlediler. FETÖ, milletimizin helalı olan savaş uçaklarıyla saldırdı, helikopterleri üzerimizde dolaştı. Biliniz ki 15 Temmuz yeni bir ihtilal denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım projesiydi. Su uyur, düşman uyumaz sözü bir kez daha karşılığını buldu. Zalimler, hainler bu defa Türk askeri kılığına girdiler. Milletin silahını millete çevirdiler. Hoca görünümlü bir terörist, getirdiği beddua seanslarıyla, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne vur emri verdi. 

Bunlar Müslüman Türk'ün canıyla beslenen yaratıkların en alçağıdır. Unuttukları Türk milletinin asaleti ve gücüdür. 15 Temmuz'a millet dur dedi. 

Helal süt emmiş her Türk evladı, 15 Temmuz'a nasıl suskun kalabilirdi? Yeni geldi tankın önüne yattınız, yeri geldi kurşunların üzerine tıp ki gül bahçesine yürür gibi gittiniz. Çünkü siz Türk milletisiniz, çünkü siz Türkiyesiniz."

18.4315 TEMMUZ ANLATILIYOR

 Yenikapı mitinginde gaziler, 15 Temmuz gecesini anlatıyor.

18.32ŞEHİTLER İÇİN DUA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şehitlerimiz için Yenikapı'da dua okuyor.

18.16PROGRAM BAŞLADI

 Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi, şehitler için durulan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Alanda şu an tüm şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunuyor.

17.40KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ ALANDA

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli miting alanında.

17:12Erdoğan Yenikapı'ya geldi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı miting alanına geldi.

17:04Gül ve Akar miting alanında

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yenikapı'daki miting alanına geldi.

16:56Başbakan Yıldırım Yenikapı'da

Başbakan Binali Yıldırım, helikopterle Yenikapı'ya geldi. Yıldırım'ın helikopterine Sikorsky tipi askeri helikopter eşlik etti.

15:58Yenikapı'da Mehter Marşı

Yenikapı miting alanı her geçen dakika daha da kalabalıklaşıyor. Eline şanlı Türk bayrağı alan miting alanına geliyor.  Miting alanında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Mehtar Bölümü'nün Mehter gösterisi başladı. Yüzbinlerce vatandaşın Kazlıçeşme'den miting alanına yürüyüşü sürüyor.

15:40TRT'den 7 dilde yayın

 TRT, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ni sosyal medyada da 7 dilde yayınlayacak. TRT'nin internet sitesindeki yer alan bilgiye göre, televizyon kanallarındaki canlı yayının yanı sıra miting, Youtube üzerinden Türkçe, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde de yayınlanacak.

15:00Erdoğan ve Yıldırım'dan ortak mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin birlikte katılacağı ilk miting olma özelliğine sahip "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için tüm hazırlıklar tamamlandı. Meydana çıkan yolların trafiğe kapatılması nedeniyle vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde Türk bayraklı tişörtlerle alana yürüyerek gidiyor. Ayrıca, bazı vatandaşlar da deniz yoluyla alana geliyor. Bundan dolayı da alanın çevresi kırmızı-beyaz insan selini andırıyor. Bazı vatandaşların Doğu Türkistan, Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinin bayraklarını taşıdığı görülüyor.  Mitingin başlamasına saatler kalmasına rağmen alanın büyük oranda dolduğu göze çarpıyor. Güvenlik kontrolünden geçirilen vatandaşlar, kendilerine verilen Türk bayrağı ve şapkalarla alana giriş yapıyor. Sesin tüm miting alanından duyulması için 35 kulede kurulan toplam 1 milyon Watt'lık ses sistemiyle çeşitli marşlar çalınıyor.  

14.00CHP yürüyüşü iptal etti

 CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat, emniyet yetkililerinin uyarıları doğrultusunda Şişhane'den miting alanına gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüşün iptal edildiğini duyurdu

13:30Türk bayrağı anonsu

 Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları, döviz ve flama taşımamaları uyarısında bulunuldu. Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türk bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi. Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk, hatta özgür Suriye Ordusu’nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.

13:20Erdoğan posteri

Polisin trafiğe kapattığı caddelerden yürüyerek gelen vatandaşlar, güvenlik kontrol noktasına kurulan metal dedektörleri ve xray cihazlarıyla arandıktan sonra miting alanına alındı. Sıcak hava nedeniyle mitinge katılan vatandaşlar için alanın çeşitli bölgelerine koliler halinde içme suyu yerleştirildi. Arama noktasının hemen arkasında da Türk bayrakları dağıtıldı. Sahnenin sol tarafında kalan basın platformunun hemen önüne geniş bir protokol alanı oluşturulurken sahnenin her iki yanına da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca basın plantformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerinin yazıldığı her iki yanına da "Vatan size minnettardır" notunun yazıldığı pankart asıldı.

12:35Vatandaşlar alana gelmeye başladı

 Yenikapı Miting Alanı'nda gerçekleşecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için, vatandaşlar saatler öncesinden miting alanına gelmeye başladı.

10:30Kapılar 3 saat önceden açıldı

13:30 civarında girişlerin başlaması beklenirken vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle polisler saat 10:30 gibi vatandaşları miting alanına almaya başladılar.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası günlerdir süren demokrasi nöbetleri bugün düzenlenecek 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile taçlanacak.

 Saat 17.00'da başlaması planlanan mitinge sanatçılardan oyunculara, internet fenomenlerinden radyoculara, sporculardan ekran yüzlerine 500 kişilik ünlü kadrosu sahneye çıkacak.



5 TEKNE VE VALE HİZMETİ

Ünlü isimler çevrede oluşabilecek trafik yoğunluğu sebebiyle etkinlik alanına deniz yolu ile gelecek. 500 kişiyi taşıyacak olan 5 tekne Etiler Bebek'ten kalkıp Yenikapı'ya ulaşacak. Ünlüler için 25 kişilik bir vale ekibi de Bebek'te hizmet verecek.

SADECE TÜRK BAYRAĞI

Hiçbir siyasi partinin amblem, flama ve bayrağının olmayacağı, sadece Türk bayraklarının dalgalanacağı Yenikapı Mitingi'nin Türkiye tarihinin en büyük mitinglerinden birisi olması bekleniyor. Mitingde 15 bin polis ile 15 bin sivil görev alacak.



İŞTE KATILACAK ÜNLÜLERDEN BAZILARI

Türkiye'nin demokrasiye olan inancının tüm dünyaya gösterileceği şölene katılacak ünlüler arasında Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Kenan İmirzalıoğlu, Yılmaz Erdoğan, Arda Turan, Hande Yener, Ümit Besen, Mustafa Sandal, İpek Acar, İrem Derici, Rafet El, Roman, Enbe Orkestrası, Ferhat Göçer, Hayko Cepkin, Burcu Güneş, Kibariye, Özgün, Ahmet Özhan, Ziynet Sali, Türkan Şoray gibi yüzlerce isim var.



ŞEHİTLERİN FOTOĞRAFLARI ASILDI

Yenikapı'da metro istasyonunun duvarlarında darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi için girişler başladı. Sabah saatlerinden itibaren miting alanına giden vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirilerek alana giriş yaptı. İçeri giren vatandaşların, sahneye yakın bölgelerden yer bulabilmek için adeta birbiriyle yarıştığı görüldü. Koşarak alana giren vatandaşlar, ön kısımlara doğru ilerledi.