BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

MİLLİLERDEN TARİHİ BAŞARI

Türkiye Buz Hokeyi A Milli Takımı, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) tarafından 21-27 Nisan 2013 tarihleri arasında Kocaeli’de düze...

Abone ol

Türkiye Buz Hokeyi A Milli Takımı, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) tarafından 21-27 Nisan 2013 tarihleri arasında Kocaeli’de düzenlenen Dünya Şampiyonası müsabakalarında 2. klasmanda kalma başarısı göstererek, bir ilke imza attı.
21 yıllık Türk buz hokeyi tarihinde bir ilk yaşandı. Kocaeli’nde Dünya Şampiyonası 2. klasman B Grubu maçları düzenlendi. A Milli Buz Hokeyi Takımı, müsabakaların ardından 2. klasman’da kalma başarısı elde etti. Ay-yıldızlılar, geçen yıl Erzurum’un evsahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası 3. klasman müsabakalarında altın madalya alarak ikinci klasmana yükselmişti. Bu yılki hedefi Çin, Meksika, israil, Yeni Zelanda ve Bulgaristan’ın olduğu grupta kalmak ve geçen yıl yer aldığı bir alt gruba tekrar düşmemek olan A Milliler, dün Bulgaristan’ı 6-3 mağlup ederek grupta kalmaya hak kazandı.
Ayrıca şampiyona boyunca oynadığı diğer maçlarda alınan skorlarda Türk buz hokeyinin son dönemde ne kadar ilerlediğinin ispatı oldu. Milliler, önceki dönemlerde çok farklı skorlar ile yenildiği takımlar karşısında tüm müsabakalarda başabaş mücadele etti ve farkları 1-2 sayıya kadar düşürdü. Ve bu grubunda bir galibiyet aldı. Şampiyona sonunda İsrail, grup birincisi olarak önümüzdeki sene 2. klasman A Grubu’na yükselmeye hak kazanırken; Ay-yıldızlılar karşısında direnemeyen Bulgaristan bir alt klasmana düşen takım oldu.

DUMAN: "TARİHİMİZDE BİR İLKİ BAŞARDIK"
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Öncelikle tüm sporcularıma, teknik ekibimize ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"Tarihimizde yine bir ilki başardık" diyen Duman, "Geçen sene Erzurum’da kazandığımız altın madalya ile ikinci klasmana yükselirken hedefimizin bu grupta kalmak olduğunu söylemiştik. Bulgaristan karşısında alınan galibiyetle hedefimize ulaştık. 21 yıllık buz hokeyi tarihimizin en parlak dönemlerini yaşıyoruz. 1 yıl içerisinde çok önemli başarılara imza attık. Ard arda alınan başarılar ile Türk Buz Hokeyin’de çıta her geçen gün daha da yükseliyor ve hedeflerimiz daha da büyüyor.Bundan sonra da yeni başarılara imza atmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a ve Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ buz hokeyinin gelişmesi için verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Onların da öncülüğünde buz hokeyini hakkettiği seviyelere getireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)