BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  GÜNCEL

Milli Takım Fatih Terim ile çıkışa geçti

Türkiye, Fatih Terim ile birlikte play-off umudunu hem son maça taşıdı hem de FIFA dünya sıralamasında yükselişe geçti.

Abone ol

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör değişikliğinin ardından hem 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde play-off umudunu yarınki son maça taşıdı hem de FIFA dünya sıralamasında yükselişe geçti.

Ay-yıldızlı ekip, Abdullah Avcı'nın yerine teknik direktörlüğe getirilen Fatih Terim yönetiminde Andorra ve kritik Romanya ile Estonya maçlarını kazanarak, oldukça azalan grup ikinciliği ve play-off umutlarını yarınki Hollanda maçına taşımayı başardı.

Avcı'nın milli takımdan ayrıldığı ağustos ayında FIFA dünya sıralamasında 58'inciliğe kadar gerileyen Türk Milli Takımı, Terim ile üst üste kazanılan maçlar sonrasında uzun süre sonra yükselişe geçti ve eylül ayı değerlendirmesinde 49'unculuğa çıktı.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda ilk 6 maçta 7 gol atıp, 7 gole engel olamayan milliler, Terim döneminde 3 maçta 9 gol atıp, hiç gol yemedi. 
 
MAÇIN YAYIN SAYFASI İÇİN TIKLAYIN 

Kale gole kapandı
A Milli Futbol Takımı, teknik direktörlüğe Fatih Terim'in gelmesiyle birlikte kalesini gole kapadı. Terim yönetimindeki 3 resmi maçta da gol yemeyen mililer, Andorra'yı 5-0, Romanya ve Estonya'yı deplasmanda 2-0 yendi.

EURO 2008 elemelerinden sonra 4'te 4 peşinde 
Terim yönetiminde oynadığı son 3 maçı kazanan A Milli Futbol Takımı yarın 4'te 4 peşinde. Türk Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası elemelerinde daha önce üst üste 4 galibiyeti en son 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yaşadı.

Yine Fatih Terim'in teknik direktörlüğündeki milliler, cezası nedeniyle Frankfurt'ta oynadığı maçlarda Malta'yı 2-0, Moldova'yı 5-0, deplasmanda ise Macaristan'ı 1-0, Yunanistan'ı 4-1 yenmişti.  
 
MİLLİ TAKIM HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN