BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,47
HABER /  SPOR

Milli sporcunun büyük isyanı

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Wimbledon hedefine doğru ilerlerken, sponsor desteği alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Abone ol

Dünyanın en başarılı tenisçilerinin katılabildiği Grand Slam turnuvalarında oynayan ilk Türk tenisçi olan Şenoğlu, yeni sezonda katıldığı turnuvaların masraflarını kendi imkanlarıyla karşılıyor.

Amerika seri turnuvalarının en önemlilerinden olan Kona, Palm Springs, Midland ve St. Paul turnuvaları için bu ülkede bulunan İpek Şenoğlu,Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil etmesine rağmen, sponsor bulamamasının kendisini çok üzdüğünü söyledi.

107 kez milli olan, 41 Türkiye Şampiyonluğu bulunan, 2004 yılında Amerika Açık ve Wimbledon'da, 2005 yılında ise Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda yer alarak Türkiye'ye ilkleri yaşatan Şenoğlu, yeni sezonda sponsor desteği olmamasına rağmen hedeflerine ulaşmak için kendi imkanlarıyla mücadele ediyor.

Turnuva, antrenör, antrenman ve seyahat masraflarını kendi imkanlarıyla karşıladığını belirten milli tenisçi, "Ülkemizde, elit sporcuların azlığından yakınırken, Türkiye'yi çok önemli turnuvalarda tek başıma temsil ediyorum. Ben, bu kadar başarılı bir kariyerle sponsor bulmakta zorlanırken gençlere nasıl profesyonel sporcu olun diyebilirim ki?" dedi.

Yeni sezonda hedefinin Amerika Açık ve Wimbledon olduğunu belirten İpek Şenoğlu, sponsorluk konusunu bir kenara bırakıp başarıya konsantre olduğunu belirterek, "Destek bulamasam da kendi imkanlarımla hedeflerime ulaşıp, Türkiye'nin gururu olmak için bütün gücümle mücadele edeceğim" diye konuştu..