BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.442,77
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Michael Rubin zehir saçtı olay seçim tweeti

Eski Pentagon yetkilisi yazar Michael Rubin, yine Türkiye üzerine kin kustu. Yerel seçimlere ilişkin tweet atan Rubin, Türkleri sokağa çıkmaya çağırdı.

Abone ol

15 Temmuz FETÖ darbe girişimini aylar öncesinden yazan eski Pentagon yetkilisi Neo-Con yazar Michael Rubin, yine ortalığı karıştıracak tweetler attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tehdit dolu yazılarıyla bilinen yazar, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulunduğu tweet tepki çekti. Rubin tweetinde "2009 yilinda Ahmedinejad secimi calmaya calisinca, Iran'lilar sokaklara cikarak protesto ettiler. Iran halki acaba Turk'lerden daha mi cok demokrasiye deger veriyor? Gezi Parki protestolari birilerinin ayarlarini bozmustu!" ifadelerine yer verdi.

Gülen'in iade edilmesine karşı çıktı

ABD eski Başkanı George Bush'ın da danışmanlığını yapmış Michael Rubin, Başkan Trump'ın AB Büyükelçisi adayı Ted Malloch'ın Gülen'in iade edilebileceğini söylemesine tepki göstermişti.

American Enterprise Institute'de yayınlanan "Gülen'in iade edilmesi, NATO'nun altını oymak olur" başlıklı yazısında Rubin, "Trump'ın AB Büyükelçisi adayı Ted Malloch'ın spekülasyon yapmış ya da kendi fikirlerini Trump'ınki gibi yansıtmış olabilir. Ancak söyledikleri doğruysa, Trump büyük bir hatanın eşiğindedir" ifadesini kullandı.

Gülenciler darbeye katılmadı

Rubin ayrıca, Gülen hareketinin çok sayıda yanlışlar yaptığını ancak darbeden hiçbir sorumluluğu olmadığını da iddia etmişti. Darbeye katılan askerlerin Gülenci olmadığını savunan Rubin, Erdoğan'a bağlı askerlerin darbe girişimine destek verdiği iddiasında bulunmuştu.

Michael Rubin kimdir?

Michael Rubin 1971 yılında Philadelphia'da doğdu. Rubin, lisans çalışmalarını biyolojidalında yapmasına rağmen, 1999'da tarih dalında Yale Üniversitesinden doktora derecesini aldı. "Modern İran'ın İnşaası 1858-1909: Haberleşme, Telgraf ve Toplum"adlı doktora tezi çalışması ile Yale Üniversitesinden ödül aldı. 1999-2000 yılları arasında sivil düşünce kuruluşu olan "Washington Institute for Near East Policy"deçalıştı.

Yale Üniversitesinde, İsrail'de, İbrani Üniversitesi'nde ders verdikten sonra, 2000 ve 2001 yıllarında Çekiç Güç uygulaması sırasında Irak Kürdistan Özerk BölgesindeSüleymaniye, Selahaddin ve Dohuk Üniversitelerinde hocalık yaptı. 2002 ile 2004 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığında İran ve Irak konusunda danışmanlık yaptı. Bağdat'ın düşmesinden sonra, 2003 ve 2004 yıllarında Irak'taki Koalisyon İşgal Yönetiminde görev aldı.

Rubin'in, Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New Republic, National Review, ve The Weekly Standard adlı gazete ve mecmualarda Türkiye, Irak, İran'la ilgili yazıları yayınlanıyor.

Amerikan Girişim Enstitüsü ("American Enterprise Institute") adlı kuruluşta çalışan Rubin ayrıca Amerikan Donanması Askeri Akademisinde (Naval Postgraduate School) öğretmenlik ve Amerika'da yayınlanan Middle East Quarterly (Ortadoğu bülteni) dergisinin editörlüğünü yapıyor.