BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.430,80
HABER /  MEDYA

MHP'nin gazetesinde fotomontaj skandalı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır gezisinde çekilen bir fotoğrafın MHP'nin gazetesi Ortadoğu'da fotomontajla bambaşka bir hale sokulduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır gezisinde çekilen bir fotoğrafın MHP'nin gazetesi Ortadoğu'da fotomontajla bambaşka bir hale sokulduğu ortaya çıktı.

Gazeteciler.com sitesinin haberine göre Ortadoğu gazetesi 31 Aralık 2010'da manşetten bir fotoğraf kullandı. Fotoğrafta Abdullah Gül ve Osman Baydemir, folklor ekibinin gösterisini izliyor. Arka detayda ise İKİ DİLLİ BİR TABELA yer alıyor. Manşet başlığı da bu tabelaya dikkat çekecek şekilde atılmış: İKİ DİLLİ KARŞILAMA...

SKANDAL FOTOMONTAJ

Ortaya çıktı ki fotoğrafın orjinalinde öyle bir tabela yok. O tabela Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde asılı. Bu fotoğraf ise havaalanındaki karşılama töreninde çekilmiş. Dolayısıyla fotoğrafın orjinalinde öyle bir tabela yer almıyor. Ortadoğu Gazetesi bir skandala imza atarak Diyarbakır belediyesi önündeki tabelayı fotomontajla havaalanındaki karşılama fotoğrafına yerleştirmiş.

2. KEZ AYNI FOTOĞRAF

Çankaya Köşkü Cumhurbaşkanı Gül'ün karşılamasında 'çift dilli tabela görülmedi" şeklinde bir açıklama yapınca Ortadoğu Gazetesi yeniden aynı fotoğrafı ilk sayfasından basmış.

 2 Ocak 2011'de FOTOMONTAJLI kare bu kez sürmanşette yer alıyor. Altına da şu başlık atılmış: ÇİFT DİLLİ TABELA GÖRMEMİŞ

BU GAZETECİLİK Mİ?

Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, bu duruma isyan ediyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Gül'ün gezisine verdiği sert tepkiyi de bu fotoğrafa bağlıyor.
Diyor ki:

"Okur sürmanşette gördüğü fotoğrafın aslında kolajlanmış bir çalışma olduğunu nasıl anlayacak? Mümkün değil! Değil sıradan bir okur, MHP'li yöneticiler bile photoshop dehası (!) mizanpajın farkına varamaz. Kim bilir belki de MHP'li yetkililerin haddinden fazla öfkeli açıklama yapmasının arkasında böyle sebepler yatmakta. İnsanları tahrik etmek için olayları tahrif etmek belki partizanlıkla açıklanabilir; ancak gazetecilikle açıklanamaz."

FOTOĞRAFIN ORJİNAL HALİ