BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'liler birbirine girdi!

MHP Balıkesir'in Edremit İlçe kongresinde kavga çıktı.

Abone ol

MHP Balıkesir'in Edremit İlçe kongresinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, yaşanan kavganın ortasında kalarak zor anlar yaşadı.

MHP Edremit İlçe Teşkilatı'nın Olağan Genel Kurul Toplantısı, sabah saatlerinde ilçenin Alp Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut İlçe Başkanı Ahmet Soylu ile Ülkü Ocakları Eski Başkanı Umut Pulat'ın aday olduğu kongreye, MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç da katıldı. Başkan Kılıç, parti içinde olumsuzluklar olduğunu söyleyerek sitem etti. Bir anda gerginleşen kongre salonunda karşılıklı hakaretler başladı.

BİRBİRLERİNE SALDIRDILAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu, dakikalarca mikrofonla anons yaparak partilileri sakinleştirmeye çalıştı. Partililer birbirlerinin üzerlerine saldırmaya çalışırken, sağduyulu diğer parti mensuplarının yardımıyla kavga yatıştırıldı ancak parti içinde haksızlıklar yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Tuncay Kılıç sakinleştirilemedi. Parti içinde yaşanan kavgaların teşkilata zarar vermekten başka bir fayda sağlamayacağını söyleyen Ayanoğlu, kavganın devam etmesi halinde kongreyi iptal edeceğini bildirdi. Bunun üzerine partililer, bu sefer de sözlü sataşmalara başladı. Söz alarak kürsüye çıkan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, sitemli konuşmalarıyla dikkat çekti.

KAVGA BİTMEDİ

Konuşmaların ardından salonda yeniden kavga çıktı ve kürsüye gelen MHP İlçe Başkan Adayı Umut Pulat, yaşanan kavgadan dolayı üzüntüsünü dile getirdikten sonra adaylıktan çekildiğini açıkladı. Dışarı çıkan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Umut Pulat ve onu destekleyen partililer, "Ülkücü hareket engellenemez" şeklinde sloganlar attı. MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran ve ekibinin de katıldığı kongre sonunda, 400 delegeden 294 oy kullanıldı ve oyların hepsi geçerli sayıldı. Eski başkan Ahmet Soylu ve ekibi yeniden MHP İlçe Başkanlığı görevine seçildi. Genel Başkan Yardımcısı Hamit Ayanoğlu ise, yaşanan kavgadan dolayı üzüntü içinde olduğunu söyledi. Kongre salonu önündeki polis çemberi genişletilirken, İlçe Emniyet Müdürü Nadi Ünver de olayları bizzat takip etti. Çıkan kavgada yaralanan olmadı.