BIST 10.264
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.387,79
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Yavaş'a AK Parti'ye gel daveti

Bahçeli'ye yazdığı mektupla gündeme gelen MHP'li Yavaş yeni bir oluşum mu peşinde. İşte yanıtı:

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yazdığı zehir zemberek mektupla gündeme gelen MYK üyesi Mansur Yavaş "Bu bir koltuk kavgası değil, ideolojik bir tartışma. Üçüncü kez muhalefette seçime giren ve barajı konuşan bir partinin artık kendine dönüp bakması gerek" dedi.

MHP'de yerel seçimlerde Ankara'dan Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olan ve partinin oylarını yüzde 27 oranında arttıran Mansur Yavaş'ın mektubu konuşuluyor. MHP'nin referandum başta olmak üzere son dönem politikalarını yerden yere vuran, konuşulan milletvekili adaylarına büyük tepki gösteren Yavaş için yeni bir oluşum peşinde iddiaları var. Peki Yavaş ne yapmak istiyor?

İnternethaber'e konuşan Yavaş'a bu soruyu yönelttik. AK Parti'den milletvekili adaylığı için üst düzeyde gelen bir teklifi reddettiğini açıklayan Yavaş yeni bir oluşumun kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek şunları söyledi:

"Bekleyeceğim bir yere gitmiyorum. 11 Nisan'da listeler verilince bakacağız. Hiç kimse ile bir çalışma içinde değilim. Çok fazla destek mesajı alıyorum. Genel merkez bir tercih yapacak ve 11'inde bu ortaya çıkacak. Bu kavga genel başkanlık, koltuk kavgası değildir. Bugüne kadar genelde böyle şeyler yaşandı. İlk defa hareketin içinde ideolojik bir çıkış oluyor. Genel başkanı danışmanların yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Davet gelir görüşürlerse ben de bu eleştirilerimi paylaşırım."

SORUN ENGİN ALAN'IN ADAYLIĞI MI?

Yavaş'ın sert tepkisine neden olan gelişmelerden biri Balyoz Davası sanıklarından Engin Alan'ın aday gösterilecek olması oldu. Yavaş, "Engin Alan aday gösterilmezse sorun çözülür mü?" sorusuna, "Sorun Engin Alan meselesi değil" diyerek şunları söyledi:
"Ben bir hukukçuyum. Kimse için kesin suçlu diyemem. 1975 yılından bu yana siyaset yapıyorum. Hep bir şeyleri savunmakla geçti zaman. "Türkeş Menderes'i astırmadı" diye savunduk. 2011'e kadar "Apo neden asılmadı" diye savunduk. Şimdi de Engin Alan'ı savunmak durumunda kalacağız. Seçime giren bir siyasi parti savunma durumunda değil yapacaklarını anlatır durumda olmalı. Kendinizi savunur duruma düşerseniz o zaman vatandaşa vaatlerinizi nasıl anlatacaksınız."

Yavaş'ın eleştirileri bunlarla sınırlı değil. Engin Alan gibi isimler için "Tepeden inme" yorumu yapan Yavaş partiye yıllarını vermiş genç emek sahiplerine de yazık edildiğini savundu.

AK PARTİ'DEN TEKLİF ALDIM AMA...

Gözler şimdi Yavaş'ın gündeme bomba gibi düşen mektubundan sonra MHP yönetiminden gelecek tepkide. Şu ana kadar bir temasın olmadığını anlatan Yavaş, gelecek bir davete mutlaka gideceğini ve bu eleştirileri paylaşacağını söyledi.

Yavaş MHP'den kopacağı, AK Parti'den aday olacağı iddialarını ise kesin bir dille reddetti. AK Parti'den üst düzeyde teklif geldiğini ve bu teklifi, "Ben partimde siyasete devam edeceğim" diyerek kabul etmediğini anlatan Yavaş bu iddiaları ortaya atanlara yüklendi:

HALA BARAJ TARTIŞMASI YAŞIYORUZ!

"Genel merkezde şuraya buraya gidecek diye konuşuluyor. Konuşanların dolanmadığı parti kalmadı. Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Bana gelen teklifi 'ben kendi partimde siyaset yapacağım diye geri çevirdim. Koltuk kavgası vermiyorum. Partim üçüncü dönem muhalefette seçime giriyor ve hala baraj tartışması gerilimi yaşıyorsa toplumda karşılık bulmadığınız anlamına gelir. Bunun masaya yatırılması gerek."

Şu ana kadar parti yönetiminden olumlu bir sinyal almadığını söyleyen Yavaş umudunu ise koruyor. İlkeleri konuşacaksak diyaloga açığım diyen Yavaş bütün kavgasının bir oy daha fazla almak, bir milletvekili daha çıkarmak olduğunu söyledi.