BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'dan 'Ermeni' çıkışı

Oktay Vural, Balçiçek İlter'in Habertürk'te sunduğu programda 'Hepimiz Ermeni olmak zorunda mıyız?' diye sordu... İşte o görüntüler...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Vural, Hrant Dink'i anma yürüyüşünde atılan 'Hepimiz Ermeniyiz' sloganını "Hepimiz Türk'üz dediğimiz zaman bunlar ırkçı diyorlar. Hepimiz Ermeni olmak zorunda mıyız?" diyerek eleştirdi.

Balçiçek İlter'in "Bu slogan mesela beni rahatsız etmiyor. Sizi niye rahatsız ediyor?" sorusu üzerine "İnsan olmamız kafidir." diyen Vural, sözlerine şöyle devam etti:

BUNU DOĞRU BULMUYORUM

"Hukukun üstünlüğünü savunmamız kafidir. Ama 'Hepimiz Türk'üz' dememize alerji gösterenlerin 'Hepimiz Ermeniyiz' demeyi çok demokratik bir şeymiş gibi göstermelerini doğru bulmuyorum. Nasıl bir organizasyon bu? 'Katil devlet' diyorlar, soykırım diyorlar... Hrant Dink bu topraklarda yetişmiş bir insan. Türk vatandaşıdır kendisi. Bunlara karşı çıkmak lazım."

MHP Grup Başkanvekili Vural, "Bu cinayeti siyasal amaçlarıyla kullanmak da bir cinayettir." diyerek bir kesimi "Dink istismarcılığı" yapmakla suçladı. Vural, "Ben milliyetçi bir insanım. Devletin gücünü bireysel anlamıyla alanların hukuk dışı, millete karşı bir güç oluşturmasını kabul etmemiz mümkün değil. Bu cinayeti kimlerin yaptığı konusunu değerlendirmem mümkün değil. Ama böyle bir sonuçtan milliyetçiliği mahkum etmek isteyenlerin asıl ondan nemalandığını görmemiz gerekir." diye konuştu.