BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'dan '19 Mayıs' tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural 19 Mayıs kutlamalarından vazgeçtiği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştirdi.

Abone ol

MHP İzmir il binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural, 19 Mayıs kutlamalarından vazgeçtiği gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i eleştirdi.

Bakan Vural, "Adama bak, sen kimsin? İnsanın tüyleri diken diken oluyor. Bu ülkeyi işgal etmek isteyenler 19 Mayıs'tan rahatsız olur. Ömer Dinçer sen neden rahatsızsın" dedi. Vural, "Efendim çocuklar üşüyorlarmış. Şu gerekçeler bakın. Bu adam milleti aptal yerine koyuyor. Hakaret ediyor. Asıl amaçları Cumhuriyet ile hesaplaşmak. O zaman fiili olarak işgal etmek isteyenlere; bugün fikirsel olarak işgal etmek isteyenlere karşı 19 Mayıs ruhu oluşmuştur. Onlar bu ruhu ortadan kaldırmak istiyorlar." dedi.

Bakan Vural, sözlerine şöyle devam etti: ''23 Nisan da gidecek. Daha sonra Kurban Bayramı'nı da iptal ederler. Bunlar Türkiye'nin milli ve manevi değerlerini ortadan kaldırmak istiyorlar. Kurtuluş Savaşı'nda çocuğunun üstündeki örtüyü alarak merminin üstüne yerleştiren insanların çocuğu üşümüyor muydu? Adam gibi '19 Mayıs'ın kutlanmasını istemiyorum' de. Milleti niye alet ediyorsun? Senin bakanlarını, Başbakan'ını karşılamak için sokaklara yığdığınız çocuklar üşümüyor mu? 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin genelge, milli egemenliği tesis eden zihniyete karşı başkaldırı niteliğindedir. Biz Evren Paşalara pabuç bırakmadık. Senin gibi birine mi boyun eğeceğiz? Bu zihniyet 12 Eylül zihniyeti bizi mahkum etmek istedi. O zaman milliyetçi düşünceyi mahkum etmek istediler, bugün de AKP, milliyetçiliği suç olarak gösteriyor. 12 Eylül zihniyeti itibarıyla bakıldığında 5 tane güvenlik konseyi üyesi yönetiyordu, bugün de AKP'de 3-5 politbüro üyesi yönetiyor.''
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'nin elindeki imkanları kullanarak İzmirli seçmenin tercihini değiştirmeye çalıştığını ileri sürdü.