BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.485,33
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural AK Parti'ye yine fena çıkıştı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin uyguladığı politikaları eleştirdi

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı görüşmeye ilişkin "AK Parti’nin bazı yöneticileri ‘çağıracağız, çağırdık, haddi bildirilecek’ ifadelerinde bulunmuştu. ABD Büyükelçisi Ricciardione'nin randevusu bir hafta önce ayarlanmış. Yani boş kabadayılıkla milleti kandırmışlar" değerlendirmesini yaptı.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Vural, ABD Büyükelçisi Ricciardione’nin Dışişleri Bakanlığı’nda Müsteşar Ferudun Sinirlioğlu ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Vural, görüşmenin büyükelçinin açıklamalarından önce planlandığını belirterek, "AK Parti’nin bazı yöneticileri ‘çağıracağız, çağırdık, haddi bildirilecek’ ifadelerinde bulunmuştu. Öğreniyoruz ki ABD büyükelçisinin randevusu bir hafta önce ayarlanmış. Yani boş kabadayılıkla milleti kandırmışlar" dedi.

İDRİS NAİM ŞAHİN'İ NEDEN GÖREVDEN ALDI

Vural, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’in görevden alınmasına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programındaki sözlerini dinleterek, şu değerlendirmeyi yaptı.

"Neden almışsın? Demek ki terör baronları kurban etmek için almışsın. Müzakere sürecine bebek katiline kurban edilmiş azledilmiş bir bakan. Talep bebek katili, Kandil, BDP’ler geliyor. İdris Naim Şahin’in bu müzakere sürecine kurban edildiği açık ve net Başbakan tarafından açıklanıyor; Ondan sonra diyor ki gözü kara birisiydi. AKP ve BDP koalisyonu talebi üzerine gerçekleştirilmiş bir azil olduğu açık ve net olarak ortaya çıkmıştır."

AMELİYAT MASASINDA ÖLÜR DİYE

Kalp ameliyatı geçiren Balyoz davası hükümlüsü emekli Orgeneral Ergin Saygun’un cezasının infazının durdurulmasını, "Saygun ile ilgili süreç yargının yürütmenin güdümünde talimatında, zulmün temeli gibi olmuştur. Adli Tıp Kurumu’ndan 45 gün sonra, ameliyat masasında cezaevi koşullarında kalması uygun olmadığı yönünde karar verildi. Niye? Ne olur olmaz ameliyat masasında ölür diye. Bu suçluluk kompleksinin tezahürüdür" diyen Vural, Başbakan Erdoğan’ın Şubat’ta eş durumundan öğretmen atamalarının yapılacağına ilişkin açıklama yapmasının ardından Anayasa Mahkemesi’nde de bu yönde karar çıktığını hatırlatarak, yürütmenin yargıya müdahale ettiğini iddia etti. Vural, "Adalet ve yargı yürütmenin etkisi gücün etkisi altına girmiştir" diye konuştu.

HADDİNİ DAVUTOĞLU BİLDİRİR

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, ABD Büyükelçisi’nin açıklamalarına benzer bir açıklamanın daha önce ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından da yapılmasını, "Herhalde buna da haddini bildirir Ahmet Davutoğlu. ‘Türkiye’de aman ne kadar güzel referandumdan memnunuz’ dediği zaman niye dut yemiş bülbüle döndünüz? 'Senin haddine mi?' diye niye söylemediniz? Bütün bunlar ile ilgili pohpohlamalar gelirken bunlar konuşurken müzakere süreci ile ilgili ABD Büyükelçisi ile konuşuyor, niye 'Sana ne?' diyemiyorsunuz? BOP Eş Başkanı olarak onların ABD’ye bir şey söyleyecek takatleri yoktur" diye değerlendirdi.