BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekil Öcalan'a sayın deyince...

MHP'li Özcan Yeniçeri basın toplantısı sırasında Öcalan'a sayın deyince önce dondu kaldı, sonra da güldü...

Abone ol

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen MHP'li Özcan Yeniçeri, cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler ile BDP'lilerin açlık grevlerini 'anadilde savunma' için yaptıklarını belirterek, "Dilsiz olan birisi savunma yapamıyor mu? Mahkemeler, ana, baba, sülale, kabile, aşiret dilinde tercümanlar tutuyor ve yargılamaları yapıyorlar" dedi.

ÖCALAN EVLİ Mİ BİLMİYORUZ AMA

Yeniçeri, dünyanın hiçbir yerinde yargılanan kişiye o ülkenin resmi dilini anladığı ve konuşabildiği halde başka bir dilde yargılama hakkı verilmediğini de kaydetti. Anadilde savunmaya ilişkin tasarının dayatma olduğunu vurgulayan Yeniçeri, AK Parti'nin son kongresinde açıklanan manifestoda da, 'Mahkum ve tutukluların eşleriyle bir araya gelmeleri, anadilde savunmanın sorun olmaktan çıkarılması' denildiğini hatırlattı. Yeniçeri, "Abdullah Öcalan evliyse bilmiyoruz ama. Bölücü elebaşının ihtiyaçlarını karşılamak için getirilmiştir" diye konuştu.

DURUMU FARK ETTİ VE DEĞİŞTİRDİ

Bu sırada dili sürçen ve Abdullah Öcalan için 'Sayın' kelimesini kullanan Yeniçeri, durumu fark edince gülerek, "Sayını bir kenara bırakıyorum, bölücü terör örgütünün elebaşı diyorum" dedi.

69 GÜNDE CANI ÇIKMAYANLAR DAĞDA YAŞAYANLAR OLUR

Hükümetin cezaevlerinde 'örgüt baskısı' altında ölüm orucu tutulmasına ve propagandası yapılmasına göz yumduğunu ileri süren Yeniçeri, "69 gün aç kalıp, oruç tutup da canı çıkmayan insanlar ancak böyle dağda yaşayan insanlar olur" dedi.