BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,72
ALTIN 2.451,29
HABER /  DÜNYA

MHP’li vekil için de tahliye istemi

Balyoz Davası’nda 18 yıl hapse mahkum edilen MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Mustafa Balbay’ın tahliyesi ardından An...

Abone ol

Balyoz Davası’nda 18 yıl hapse mahkum edilen MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Mustafa Balbay’ın tahliyesi ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Alan’ın avukatı, sunduğu dilekçede Mustafa Balbay’ı örnek göstererek adil yargılama hakkının ihlal edildiğini savundu.
Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Engin Alan, avukatı aracılığıyla Anayasa Mahkemesine sunulmak üzere İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe göndererek başvurusunun öncelikli olarak incelenmesi talebinde bulundu.
Engin Alan’ın avukatı Avukat Yakup Akyüz Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak adil yargılama hakkının ihlal edildiğine dair tespit isteyerek Mustafa Balbay hakkında verilen karara vurgu yaptı. Mustafa Balbay’ın Milletvekili olduğu halde uzun süreli tutuklu olarak yargılanmasının milletvekili olarak görevlerini yapmasını engellediği gerekçesiyle adil yargılanın ihlal edildiği belirtildi.
Mustafa Balbay hakkında verilen kararın halen İstanbul Milletvekili Engin Alan için de aynen geçerli olduğunu belirten avukat Akyüz ’’ Müvekkilim Engin Alan hakkında verilmiş olan mahkumiyet kararının kesinleşmiş olması müvekkilimin adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. Bu nedenle yüce mahkemenizden müvekkilimin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinin tespitini talep etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.
Alan’ın daha fazla mağdur olmaması için dosyasının öncelikle incelenmesi talebinde bulunan avukatı Akyüz, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesini istedi. Avukat Akyüz alınan kararın yerel mahkeme olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gereğinin yapılması için gönderilmesini istedi.
(İHA)