BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.431,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekil Gülen ve Apo'nun köyünü sordu

İmralı görüşme tutanaklarıyla ilgili MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun açıklamaları Gülen'i ve Öcalan yandaşlarını çok kızdıracak.

Abone ol

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Halaçoğlu, tutanaklarda Abdullah Öcalan'ın Said-i Nursi'nin Ermeni köyünden olduğunu söylemesini de ilginç bulduğunu ifade ederek, "Madem ki bu yolu açtılar. Gelin hep birlikte araştıralım. Gülen'in köyü ne köyüydü, Öcalan'ın köyü ne köyüydü" dedi.

İmralı tutanaklarında yer alan ifadelerin AKP ile BDP'nin gizli pazarlıklarını da ortaya çıkardığını ifade eden MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, tutanaklarda Abdullah Öcalan'ın, "Biz Tayyip Bey'in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile başkanlık ittifakına girebiliriz" ifadelerin yer aldığını belirterek şunları söyledi:

"Aralarında bir anlaşma olduğu belli. Yani Öcalan başkanlık sistemini destekleyecek. AKP de onun isteklerini belirli ölçüde yerine getirecek. Anlaşma bu. Zaten başkanlık sistemi ile özerk bölgeler meydana gelecek. Başbakanın "gerekirse BDP ile anayasa yaparız" sözünün arkasındaki gerçeklikte bu. Mecliste bu durumdan rahatsız olan AKP'li milletvekilleri de var. Özellikle Öcalan'a özgürlük tanınmasına ve devletin yapısının zedelenmesine yol açacak başkanlık sistemine karşı olan AKP'li milletvekilleri de var. Ama bu tutanaklarda gösterdi ki aslında AKP ile BDP kavga etmiyor, birlikte hareket ediyor diye düşünüyorum."

BURADA ŞANTAJ VAR

4'üncü yargı paketi ile KCK?lıların da büyük oranda serbest kalacağını iddia eden Yusuf Halaçoğlu, ülkede endişe duyulacak gelişmelerin yaşandığını söyledi. Halaçoğlu, şöyle konuştu:

"Atılacak adımlar eş değerlendiriliyor. Burada bir şantaj var. Hükümetin terör örgütünün bazı taleplerini kabul etmemesi halinde Kandildekiler'in yeniden eyleme geçeceği yönünde sinyaller var. Bu sürecin içinde Avrupa'nın da olduğu görülüyor. BDP Milletvekilleri Avrupa'yı da bilgilendiriyor. Bunun yanında Öcalan'ın "ev hapsi önemli değil yakında hepimiz zaten özgür olacağız" yönünde açıklamaları da var. 4'üncü yargı paketiyle KCK'lılar serbest kalacak. Bunları BDP'liler söylüyor. Bazıları tutanaklarda da var. Yalanlamaları mümkün bile değil. Çünkü içilen çaya kadar her şey o tutanaklarda mevcut."

MADEM Kİ YOLU AÇTILAR, GELİN HEP BİRLİKTE ARAŞTIRALIM

İmralı tutanaklarında Abdullah Öcalan'ın Said-i Nursi ve Fethullah Gülen ile ilgili bazı ifadelerinin de yer aldığını dile getiren MHP Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu, bu yöndeki açıklamaları da ilginç bulduğunu söyledi. Halaçoğlu, şöyle dedi:

"Abdullah Öcalan'ın, "Said-i Nursi eski Nurs köyündendir. Eski bir Ermeni köyüdür. Gülen, Nur hareketine sızdı" açıklamalarını da çok ilginç buluyorum. Ben daha önce bunu söylediğimde beni kafatasçılık ve ırkçılık yapmakla suçladılar. Ardından savcılığa şikâyet ettiler ve hakkımda soruşturma açıldı. Şimdi benim söylediklerimi Abdullah Öcalan mı teyid ediyor acaba Eğer böyle bir harekete bakacaksak, o zaman Abdullah Öcalan'ın köyü ne köyüydü, Gülen'in köyü ne köyüydü Herkesi sorgulamaya tabi tutabilirsiniz. Mademki yol açıyorlar, gelin hep birlikte ciddi olarak bu konuyu değerlendirelim."