BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekil CHP'yi üçe ayırdı

Terör sorunu CHP ile MHP'nin arasını açtı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Ayhan , ana muhalefete yüklendi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, CHP’nin ulusalcılar, BOP’çular ve arada kalanlar olmak üzere 3’e ayrıldığını iddia etti. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Ayhan, Denizli İl başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin tarihinin en zor dönemlerinden geçtiğini belirten Ayhan, bu durumun sorumlusunun mevcut hükümet olduğunu söyledi.

TERÖRLE MÜCADELEDE İYİ ŞEYLER OLACAK

Terörün sadece doğuda değil artık batıda eylem yaparak can yakmaya devam ettiğini ifade eden Ayhan, “Terörün bu hale gelmesinin sebebi yürütülen politikaların olayları açmaza sokmasındandır. Hükümet tarafından yapılan caydırıcı hiçbir şey yok. Dış politikada iyice raydan çıktılar. Dış politikada yapılan yanlış hamleler, iç politikayı da etkiler oldu ve bunun sonucunda terör eylemleri arttı ve artmaya devam ediyor.Kürt sorununda iyi şeyler olacak diyenler, şimdi terörle mücadelede iyi şeyler olacak noktasına geldiler” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM’yi terör konusu ile meclise çağırmasını da değerlendiren Ayhan, bu konuda CHP’nin kafasının karışık olduğunu söyledi. CHP'nin ne zaman meclise geleceğini bilmediğini anlatan Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: 

BDP VE PKK TEZLERİNİ GÖRÜŞEREK BİR YERE VARILAMAZ

"Geçen yıl meclis açılırken tutuklu milletvekilleri için meclise gelmeyen CHP, şimdi meclisi toplanmaya çağırıyor. Meclise gidildiği taktirde BDP ve PKK tezlerini görüşerek bir yere varılamaz. Meclis’te PKK kontenjanından gelenlerle konuşarak terör çözülmez. MHP olarak oraya gittiğimiz takdirde Güneydoğu’da kahramanca ülkemizi savunan askerlerimizin moralini bozmuş oluruz. Ama CHP kuruluş ideolojisinden ayrılmış vaziyette. Kendi içinde de 3’e ayrıldı. Ulusalcılar, BOP’çular ve arada kalanlar. Bu kafa karışıklığı partide hakim. Eski genel başkan Deniz Baykal’ın da bu durumdan memnun olmadığı belli oluyor.”