BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.415,37
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Şandır'dan Erdoğan'a destek

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan'ın 'bunlar sine-i PKK'lılara dönerler' sözüne destek verdi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan'ın BDP'lilerin ancak PKK'nın sinesine dönebileceğine ilişkin açıklamasıyla ilgili, ''BDP'li milletvekilleri de bu nitelemeyi hak edecek davranışlar içerisinde bulunuyorlar'' dedi.

Türkiye'ye saldıran, kan akıtan bölücü terör örgütünün arkasında durmanın, onu desteklemenin, teröristleri kucaklamanın suç olduğunu vurgulayan Şandır, bu tür davranışların milletin vicdanını kanatacağını söyledi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, dokunulmazlıkların kaldırılma ihtimaline karşı söylediği sözlerin de kabul edilemeyeceğini ifade eden Şandır, ''Türkiye'yi ve Türk milletini, TBMM'yi tehdit etmeye hakkı yok. Ya TBMM'yi tercih edecekler, ya da PKK'ya katılacaklar. Onun da yeri Kandil'dir. Sayın Başbakan net söylemiş, muhatabı Selahattin Demirtaş'tır, cevabı o vermelidir'' şeklinde konuştu.

Şandır, Başbakan Erdoğan'ın beyanını ''talihsiz'' olarak niteleyerek, şu ifadeleri kullandı:

''TBMM'nin karşılığı Kandil değildir. Sayın Başbakan hiç kimseye adres olarak Kandil'i göstermemeli. Biz Sayın Başbakan'ın Kandil'e gitmesini istiyoruz. Çünkü teröristler Kandil'den geliyor. Başbakan'ın görevi, Kandil'e gidip, oraya Türk bayrağını dikmektir.''

Başbakan Erdoğan'ın, ''Alman yapımı bir el bombasının kaza ile patlaması sonucu Afyon'daki olayın vuku bulduğu'' yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de Şandır, ''Başbakan ve diğerleri yanlış yapmışlardır. Bu konu çok yönlü araştırılmalı, her ihtimal sorgulanmalı ve sonuçta kabul edilebilir, ciddi bir bilgilendirme yapılmalıdır. Başbakan'ın bu beyanı da havada kalacak bir beyandır'' dedi.

Şandır, yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili anayasa değişikliği metni konusunda, AK Parti ile bir anlaşma olup olmadığına ilişkin soruya da ''Anayasa ile kanun maddesini düzenlemek yanlış olur, iktidarın bu yönde bir teklifi var, onun yanlış olduğunu ifade ettik. Ama önümüzdeki günlerde bu meseleyi görüşeceğiz. Bir metin var önümüzde'' karşılığını verdi.