BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,68
ALTIN 2.405,36
HABER /  DÜNYA

MHP’li Ayhan’dan Mısır tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Mısr’da yaşanan katliama ilişkin olarak, “Uluslararası toplum bu işe sessiz kalmamalı, insanlı...

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Mısr’da yaşanan katliama ilişkin olarak, “Uluslararası toplum bu işe sessiz kalmamalı, insanlık acil olarak bu işte inisiyatif almalıdır” dedi.
Ayhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin seçim sitemine ilişkin düzenleme yapmamasını eleştiren Ayhan, “AKP’liler çok güçlü olduklarını ifade etmelerine rağmen halen iktidarda nasıl kalırız simülasyonlarını yapmakla meşguldür. Yakında iktidarda kalabilmek için Rize’nin bir bölümü ile Edirne’nin bir bölümünün aynı seçim bölgesinde kalmasını öngören tasarıları görürsek hiç şaşmamak gerekir. AKP, bunalmıştır. Sıkıntı içindedir. Sandık sandık MHP’nin en kötü sonucu alacağı yerleri simülasyonlarla aramaya başlamıştır. AKP bir iki puanın peşindedir. Bu yüzden mücevhercilere gereken kolaylığı sağlamaktan kaçmaktadır. Kendi çözeceği problemleri muhalefetin üzerine yıkmaya çalışmaktadır. AKP herkesi AKP’ye bir puan daha duasına çıkarma derdine düşmüştür. Yapılan bu simülasyonlar AKP’nin Başbakan Erdoğan’a başkanlık yolunu açacak sayıları tespit etmeye yöneliktir. AKP, AKP ve Sayın Başbakanın ertelemek zorunda kalacağı başkanlık hayallerini referandumda yakalayacağı çoğunluğu elde edecek bir sonuca göre dizayn edecek simülasyonun peşindedir” diye konuştu.
Hükümetin dış politikasını eleştiren Ayhan, şunları söyledi: “AKP’nin uyguladığı politikalar sonucunda Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına ülke tarihinde binlerce kaçakçının aynı anda taarruz etmesi ilk defa yaşanmıştır. Fiilen ortadan kalkan sınırlar dikkate alındığında, AKP’nin uyguladığı politikalar sonucunda PKK’nın muadili PYD ile komşu olunmasını Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye etmiştir. PYD’nin liderine Esad’la yakın olma, PKK’dan uzak dur, Suriye’de muhalefetle birlik ol düsturu çektiği basında yer almaya başlamıştır. Hükümet önceden tedbir alsa bunlara gerek kalmazdı. Barzani’nin Suriye sınırını kapattığını söyleyenler ve buna sevinenler, orada PKK’nın yapılanmasının güçlendirildiğini bilmezlikten gelme gayreti içindedirler. Oradaki PYD bayrağının kalkıp başka bayrağın asılmasını kendileri için güven unsuru sayan AKP yandaşları ne söylediğini bilemez hale gelmişlerdir. İzlenen politikalar Suriye politikasının sadece savunma değil, güvenlik problemi de ortaya çıkardığı açıktır. PKK’yı muhatap alan AKP şimdide El Şababı muhatap almaya başlamıştır.Kendilerini iyi muhafazakar başkalarına çakma muhafazakar diyenler kedilerince haklı olabilirler. Ancak kendilerinin çakmadan çıkma muhafazakâr olduklarını bilmesi gerekir.”
Gezi Parkı eylemlerin değinen Ayhan, “Gezi olaylarının AKP’ye iyi geldiğini ve AKP’de bir canlanma ve toparlanmaya sebep olduğunu söyleyenler gezi olaylarının Hükümet devirme operasyonu olduğunu söylemeye başlamışlardır. Belediye Başkanları istihbaratçı olmuşlardır” dedi.
Ayhan, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Mısır’da yaşanan katliamın anımsatılması üzerine Ayhan, şunları söyledi: “Bu olay gerçekten bir vahşet ve katliamdır. Hepimizi endişelendiriyor; yüzlerce ölü binlerce yaralı var. Saldırıları kınıyoruz. Ölenlere de Allah’tan rahmet, yaralılara da şifalar diliyoruz. Uluslar arası toplum bu işe sessiz kalmamalı, insanlık acil olarak bu işte inisiyatif almalıdır. Mısır’ın durumu gerçekten düşündürücüdür. Demokrasiden, katılımcılıktan ve diyalogdan sapmanın bir bedeli olarak düşünülebilir. İstikrar ve demokratik normalleşmeye geçilmesi gerekir. Oradaki istikrarsızlık çevreye de taşabilir. Hükümet dışarıda barışçıl gösterileri mukavemeti haklı olarak eleştirir kendi buna benzer mukavemeti gösterdi. Biz MHP olarak demokrasiyi budayan, hak ve hürriyetleri kısıtlayan darbeci emellere karşıyız.”
CHP’deki fişleme iddialarınI ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın ‘Bizi de fişliyor’ yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine "Haberleri dikkate aldığımızda hükümetin panik halinde olduğun çok açık ve net bir şekilde gösteriyor. Ortada böyle bir vaka varsa herkesi fişliyorlarsa MHP milletvekillerini de fişliyorlardır. Fişlemenin ötesinden çok yakından izliyorlar” dedi.
(İHA)