BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Tuğrul Türkeş'e ilk tepki!

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bakanlık teklifini kabul etmesi sonrası ilk kez konuştu ve partisine yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Bakanlık teklifini kabul etmesiyle partisi MHP'nin hadef tahtasına yerleşen Tuğrul Türkeş bakan olduktan sonra ilk kez basının karşısına geçti. Partisine çok sert sözlerle yüklenen Türkeş, kendisini eleştirenlere "2 sarhoş, üç-beş çakal" dedi

"Benim Başbakan Yardımcısı olmam nedeniyle benim partim MHP de iktidar olmuştur. Bunu kim görmezden gelmiştir, tabii ki görmek istemeyen... Şahsıma insafsızca eleştiriler o yüzden yapılıyor. Ben partimi iktidar yaptım. Beni ondan partimden atmaya çalışıyor." diyen Türkeş'e ilk yanıt MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'dan geldi. Durmaz internethaber'den Nesrin Yılmaz'a konuştu, Türkeş için "sahibinin sesi" dedi.

SAHİBİNİN SESİ OLMUŞ

Tuğrul efendi sahibinin sesi olmuş. birileri onu hangi maksatla oraya gönderdiyse şimdi o maksada hizmet etmek üzere televizyondan mahalle dedikodusu kapsamında açıklamalar yapıyor.

5 YIL BOYUNCA İTİRAZ ETMEDİ

Herhalde Tuğrul Bey'e verdikleri ne varsa onun karşılığını bu şekilde almak istiyorlar. 5 yıl burada birlikte divan üyeliği görevinde bulunduk. 5 yıl boyunca ben bir kere bile itiraz ettiğini duymadım.

AYIKTIĞI ZAMAN PARTİYE GELİYORDU

Yalan söylüyor. Soyadına yakışmayan şeyler söylüyor, aslında seviyesiz bir tartışma başlatmak da istemiyoruz ama bana haber verilmiyor demesi yalan. Şöyle söyleyeyim kendisi ayıktığı zamanlarda gelebiliyordu.

ÇOK ÇİRKİN

Kendisi partiye ne zaman gelmiş, ne katmış ki şimdi topyekün bütün arkadaşlarını böyle töhmet altında bırakacak açıklamalar yapıyor, çok çirkin, çok ayıp.

ERDOĞAN'A HAYIRLI OLSUN

Sen davanı satmışsın, böyle bir tercihte bulunmuşsun, gitmişsin, yapacağın bir şey varsa orada yaparsın. MHP'nin içini karıştırma, MHP'deki samimi dava insanlarını bu tür çirkin ithamlarla kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye çalışmak hiçbir ahlaki değerle açıklanamaz.

Allah selamet versin, Tuğrul Bey Recep Tayyip Erdoğan'a hayırlı olsun.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman şunları söyledi:

"HERKES KENDİNE YAKIŞANI YAPIYOR"

Türkeş'in sözlerini "Herkes kendine yakışanı yapıyor" diyerek yorumlayan Büyükataman, şöyle devam etti:

"Kirli ilişkilerin, kirli senaryoların mimarının kim olduğu daha net görülmeye başladı. Tuğrul Bey artık bizim muhatabımız değil. Genel Başkanımız'ın dediği gibi ona laf yetiştirmek bile zaman kaybı."

"DİSİPLİN KURULU KARARINI VERECEK..."

Tuğrul Türkeş'in durumunu görüşmek üzere MHP'nin Merkez Disiplin Kurulu'nun çok yakında toplanacağına dikkat çeken Büyükataman, "Birkaç gün içinde, yarın da olabilir. Zaten karar verilecek" diye konuştu.