BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Meral Akşener'e şok haber!

MHP'de sular durulmuyor. MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener ve çağrı heyeti tedbirli olarak disipline sevk edildi.

Abone ol

MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevklerine karar verildi.

Meral Akşener, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi özellikle haziran ayında yapılması planlanan, daha sonra mahkeme kararıyla durdurulan MHP Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olan isimlerden biriydi.

BAHÇELİ'NİN FETÖ İDDİASI

O süreçte MHP Lideri Devlet Bahçeli de Meral Akşener'in FETÖ ile birlikte hareket ettiği yönünde iddialarda bulunmuştu.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILMIŞTI

Devamında genel başkanlığa adaylığını açıklayan 4 isim; Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştı.

MERAL AKŞENER VE ÇAĞRI HEYETİ DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İşte o inceleme sonucunda bugün MHP yönetimi bir karar aldı. Meral Akşener ile birlikte Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin partiye çağrı heyeti olarak atadığı 3 isim; Ayhan Erel, Ali Sağar ve Mehmet Bilgiç partiden kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edildi.

ARTIK PARTİYE DAİR HİÇBİR FAALİYETTE BULUNAMAYACAKLAR

Tedbiren disipline sevk, ismi geçenlerin disiplin süreci tamamlanıncaya kadar partiye dair hiçbir faaliyette bulunamayacakları anlamına geliyor. Olası bir kurultayda dahi herhangi bir adaylıkları söz konusu olamayacak, partiye dair hiçbir görevde de yer alamayacaklar.

MHP'DEN AÇIKLAMA!

MHP Genel Merkezi Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, “Parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün 11. Maddesinin ihlali sebebiyle, her biri için ayrı ayrı tatbik olunmak üzere aynı sevk maddeleri ile Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğünün 'Kesin Çıkarma Gerektiren Haller' başlıklı 78. Maddesinin 4. Fıkrasının c-e-g-h-i bendleri ve parti tüzüğünün 81. Maddesinin kapsamı ve gereğince kesin çıkarma cezasını gerektiren hallerin varlığı karşısında parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’na tedbirli olarak sevklerine karar verilmiştir” denildi.

AKŞENER: YANGINDAN MAL KAÇIRMAK

Meral Akşener, ihraç talebine twitter'dan yanıt verdi. 

Akşener, disipline sevk edilmesini sosyal medya hesabından paylaştığı, "Güzel bir atalar sözümüz var: "Yangından mal kaçırmak" Tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edildiğimi öğrenince, hatırıma geldi" mesajıyla tepki gösterdi.