BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,95
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHPden Erdoğana fitne suçlaması

TBMM Başkan vekili Meral Akşener, Erdoğan'ın Yunanistan'daki açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

Abone ol

MHP Erzurum İl Başkanlığı tarafından "Kutuplaşma Çatışma Kıskacında Türkiye" konferansı düzenlendi. Konferansa TBMM Başkan vekili Meral Akşener ve Erzurum MHP Milletvekili Zeki Ertugay katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kültür Merkezi Salonu'nda yapılan konferansta ilk olarak konuşma yapan MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, ülkenin kötü yönetildiğini ve arsızlar ile hırsızların ülkeyi sömürdüğünü ve talan ettiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Erzurum MHP Milletvekili Zeki Ertugay, memleketin ve Erzurum'un her karesinde şehitlerin olduğunu ve bunlara rağmen son yıllarda sürekli bir gerilim siyaseti yaşandığını belirtti.

Son olarak konuşan MHP TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, iktidarda olanların 216 milyar borçla aldığı ülkeyi 600 milyar dolar borca getirdiğini ve iktidara gelirken ezberleri iyi yönde bozacaklarını vaat edenlerin şimdi gerçekten ezberleri bozduğunu ifade etti. Atatürk'ün sınır dışı ettiği misyonerlerin şu anki iktidar tarafından demokrasi ve insan hakları nedeniyle tekrar serbest bırakılmasını kınayan Meral Akşener, Akdamar adasının ayinler için geri açılmasının ve Yunanistan'da Başbakanın 21 anlaşma yaparak Heybeliada ruhban okulunu geri açmasının gerçekten de ezber bozduğunu söyledi.

MHP TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, Türkiye'nin mayın döşenmiş ve temizlenmiş topraklarının İsrail'e satışlarının durdurulmasını MHP'ye borçlu olduklarını vurguladı. Meral Akşener, Türkiye'de meşhur olan açılımın halkın tepkisi sonucunda önce Kürt açılımı, ardından demokratik açılımı ve son olarak Milli Birlik ve beraberlik açılımı olarak tanımlayan Başbakan'ın terörle mücadeleden terörler müzakereye gittiğini ve böylece hem hukukun hem de kanunların eğildiğini belirtti.
Başbakan'ın MHP'lilere bozkurt diye hakaret ettiğini söyleyen ve kendilerini bozkurt olarak gördüklerini ve bozkurtların değil çakalların pusu kurmakla uğraştığını söyleyen Akşener, "Bu milletin içine fitneyi Başbakan koymuştur ve böylece millet başı kesilmiş tavuk gibi nereye gideceğini bilememektedir" dedi.