BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHPden araştırma önergesi

Yasadışı dinleme iddialarıne MHP de dahil oldu. Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

Abone ol

MHP, yasadışı dinleme iddialarının araştırılması ve gerekli tedbirlerin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

MHP Grup başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural'ın imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan Meclis Araştırması açılması önergesinde, son günlerde bazı kişi ve kuruluşlar hakkında dinleme, izleme ve dosya oluşturma yapıldığı iddialarının basında yer aldığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin yanı sıra bazı merkezlerin veya kişilerin, ileri teknik cihazlar kullanarak çok yaygın ''Telefon dinlemesi'' veya ''Ortam dinlemesi'' yaptığı yönünde kuşkuların arttığı belirtilen önergede, ''Bu gelişmeler karşısında yeterince tedbir alamayan AKP Hükümetinin yönetiminde, ülkenin hızla totaliter bir yapıya sürüklendiği, demokratik rejimimizin artık halkını koruyan ve kollayan değil, halkını gözetleyen, izleyen ve fişleyen bir şekle büründüğü duygusu yaygınlaşmaktadır'' denildi.

İktidarın en önemli sorumluluğu ve görevinin, vatandaşların vazgeçilmez temel hak ve özgürlüklerini korumak, geliştirmek ve bu alana yönelik tehditleri ve istismarları önlemek olduğu belirtilen önergede, yasadışı dinleme iddialarının ve gereken yasal tedbirlerin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması istendi.

Önergede, kurulması teklif edilen Meclis Araştırma Komisyonunun, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerden alınacak eşit sayıda milletvekilinden oluşturulması önerildi.