BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de muhaliflerden Saadet Partisi formülü!

MHP'de olağanüstü kurultay için son dönemece girildi. Muhalifler bu ay içinde topladıkları imzaları genel merkeze iletecek; "olağanüstü kurultayı toplayın" diyecek.

Abone ol

7 haziran seçimleri sonrasında başlayan 1 kasım sonrası alevlenen MHP'de olağanüstü kurultay tartışmasında kritik aşamaya gelindi.

2 Kasım itibariyle imza kampanyası başlatan muhalifler olağanüstü kurultay için gerekli olan delegenin 5/1 imzasını aldı.

 
Adaylığını açıklayan Meral Akşener'de delegelere gönderdiği yeni yıl mesajında gereken imzanın çok çok üstünde bir imza toplandığını söyledi. CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre; O sayı 400'e ulaştı.

Buna göre Bahçeliye karşı aday olan 3 isim Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan bu hafta içinde görüşecek. Telefonla gerçekleşmesi beklenen görüşmede imzaların Genel Merkeze ne zaman ulaştırılacağı görüşülecek.

Avukatlarına imzaların tek dosyada birleştirilmesi talimatı verilecek.

Ocak ayının 2. veya 3. haftasında iletilecek imzalarla ilgili en çok merak edilense değerlendirme süreci.

MHP Lideri Bahçeli, imzaları inceleme sürecine ilişkin tüzükte bu konuda bir süre sınırı olmadığını hatırlatacak. Olağanüstü Kurultay için olumlu yada olumsuz bir karar açıklamayacak.

 Ancak muhalif kanat aynı görüşte değil. MHP Lideri 30 yada 45 gün içinde Olağanüstü Kurultayla ilgili kararını açıklamazsa idari hukuka göre olumsuz yanıt vermiş sayılacak ve Sulh Ceza Mahkemesine dava açılacak.

Bahçeli'nin kurultayla ilgili en geç 45 gün içinde cevap vermemesi halinde ise muhalifler Saadet Partisi formülünü işletecek; Kayyum atanması için mahkemeye gidecek.