BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP Türkeş'in mirasını tüketti

12 Eylül öncesi ülkücü liderlerden Musa Serdar Çelebi, MHP'nin referandumda 'hayır' diyerek Türkeş'in mirasını hiçe saydığını iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yeni Şafak Gazetesi'nden Murat Aksoy'a konuşan Musa Serdar Çelebi'ye göre Alparslan Türkeş yaşasaydı 12 Eylül'deki referandumda ülkücülere 'Evet verin' diyecekti...

Çelebi şöyle konuştu:

"Bence yakın dönemin en büyük yanlışını referandumda yaptı. Referandumda hayır oyu vererek, 40 yıllık ülkücü geleneğini ve varlığını inkâr etmiş oldu. Alparslan Türkeş'in kitapları ortada. Biz Alparslan Türkeş adına 12 Eylül'den sonra Avrupa'da 1982 Anayasası'na 'hayır' kampanyası yürüttük. Bu bizzat Türkeş'in görüşüydü. Türkeş 1982 Anayasası için; "Millete karşı, millet iradesini kabul etmeyen anayasadır ve sonuna kadar karşı olun" demiştir. Ülkücüler olarak bizler doğrudan millet iradesine dayanan bir Meclis ve onun iradesiyle tecelli etmiş anayasaya taraftarız. Oysa MHP, referandumda bu kapıyı açan düzenlemelere hayır demiştir. MHP 'hayır' demiştir ama ülkücüler büyük çoğunluğu referandumda 'evet' demişlerdir. MHP yönetimi bu tavrı da doğru okuyamamış, evet diyenleri partiden ihraç yoluna gitmiştir, statükoya karşı duranları adeta cezalandırmıştır. Millet iradesi üzerine ipotek koyan, milleti hiçe sayan ve kendilerine ulusalcı adını verenlerle paralel hareket etmiştir."