BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP tehlikenin farkında mı?

Gazeteci yazar Hadi Özışık, DP'nin yeni lideri Namık Kemal Zeybek'in milliyetçi çevrelerden oy alacağını söyledi....

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- TV 8'de ekranlara gelen Haber Aktif programı internet medyasının iki önemli temsilcisini kabul etti.

Tecrübeli spiker Gökmen Karadağ'ın sunduğu programda konuşan gazeteci-yazar Hadi Özışık ve Barış Yarkadaş siyasetin sıcak gündemini değerlendirdi...

DP'de Namık Kemal Zeybek dinamiğine dikkat çeken Hadi Özışık şöyle konuştu:

Orada bir tehlike var! O tehlikenin adı Namık Kemal Zeybek. Zeybek geçmişinde ülkücü yapıya sahip bir insan. DP'liler de Zeybek'i bünyelerine kabul etti.  Zeybek'in çağrı yaptığı milliyetçiler de onu kabul etti. Şimdi milliyetçi çevrelerde Bahçeli ile ilgili sıkıntı yaşıyor. Sakıntı şu: Devlet Bahçeli Türkiye'yi gezmiyor. Ben Zeybek'in milliyetçi çevrelerden oy alabileceğini düşünüyorum. Zeybek ,Saadet Partisi, BBP ve Türkiye Partisi ile ittifak yapıp seçime gidebilir diye düşünüyorum. MHP'nin baraj altında kalması sözkonusu değil...

MESUT YILMAZ CHP'DEN TEKLİF ALDI MI?

Özışık, Gökmen Karadağ'ın 'Mesut Yılmaz CHP'den teklif aldı mı? DP'den neden istifa ettiği" yönündeki sorusuna şu cevabı verdi:

Haberi gördüğümde günün balonu diye bir ifade kullandım. Merkez sağın liderlerinden eski başbakan olan bir ismin CHP gibi kendisiyle dünya görüşü farklı, politikaları farklı olan bir partinin içine yamanmaya çalışması, bu iddiaların ortaya atılması Mesut Yılmaz'a karşı çok büyük ayıp olur. Mesut Yılmaz'a belki teklif götürülebilir ama o'nun bu teklifi kabul edip geçmişiyle sünger çekeceğini düşünmüyorum. Bugün sayın Yılmaz'a hala merkez sağı toparlanması için gelenler oluyor kendisi de 'Ben görevimi bitirdim belki de son seçimimdir' diye konuşuyor. Yılmaz'ın DP'de genel başkanlık gibi bir beklentisi yok. Geçmişte Namık Kemal Zeybek ile Mesut Yılmaz çok örtüşen politikalar üretmiyorlardı. Bence keser döndü sap döndü bir gün geldi hesap döndü diyebiliriz. Zeybek, ANAP'ın içinde olduğu DP'nin başına geçince Mesut Yılmaz'a karşı bayrak açmıştı. Mesut Yılmaz tam da öyle olmasa geçmişin intikamını alarak 'Ben seni kabul etmiyorum' diyerek istifa etti.

DELEGE İSTEDİ AMA TANSU ÇİLLER GELMEDİ

Özışık DP'de yaşanan bir başka önemli konuşya dikkat çektiği konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Tansu Çiller'in yaptığı açıklamaları okuduk. Hüsamettin Cindoruk bana hükmetmek istiyor ve bu politikaları kabul etmediğim için aday olmayı düşünmüyorum dedi. Cindoruk'un Demirel'in, Yılmaz'ın politikaların dayatma yaptığını söyledi. Sayın Çiller, 'Eğer çok iyi politikaysa yüzde 1'e düşürdüğünüz partiyi siz devam ettirin' demek istedi. Bence bu açıklama samimi bir açıklama değildi. Delege Tansu Çiller'i istedi. Tansu Çiller delege tarafından seçilmiş olsaydı zaten o delege Cindoruk, Demirel ve Mesut Yılmaz'ın politikaları reddedecekti. Çiller kapısındaki il başkanları ve delegeyi oyalayarak aylarca 'Havet' dedi. Ne geleceğini söyledi ne de gelmeyeceğine. Aslında bir bahane aradı ve Cindoruk'un sözleriyle 'Ben yokum' dedi.... Halkın hala Tansu Çiller'e tepkisi var. Tansu Hanım o tepkiden çekiniyor.

CHP MESUT YILMAZ'I GERÇEKTEN İSTEDİ Mi?
Bu soruyu CHP dinamiklerini iyi bilen Barış Yarkadaş yanıtladı.
Okumak için diğe sayfaya geçiniz


[PAGE]

TV 8'deki Haber Aktif programının diğer konuğu ise gazeteci-yazar Barış Yarkadaş oldu. Yarkadaş "CHP gerçekten Mesut Yılmaz'a teklifte bulundu mu?" sorusuna şu karşılığı verdi:

Ben CHP'nin Mesut Yılmaz'a teklif götürdüğünü ve götüreceğini duymadım. CHP üst düzey kaynaklarımla görüştüm. Dendi ki 'Herhangi bir teklif yok, teklif etmeyi de düşünmüyoruz'. Aslında bu tür haberler Kılıçdaroğlu'nun Erzurum'daki etkisini gölgelenmek istediği yönünde bir görüş var. CHP özellikle yüzde 30'ların üzerine çıktıkça sabote etmeye yönelik çalışmalar var.

Süleyman Çelebi, Zeki Sezer gibi isimlerin CHP saflarına geçeceklerinden söz ediliyor...

Süleyman Çelebi için bir şey söylemem zor. Çelebi ile Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in çok sıcak ilişkiler olduğunu biliyorum. CHP ile DİSK arasında önemli bir yakınlaşma oldu. 15 sendika Perihan Sarı'yı önerdi ve sayın Kılıçdaroğlu listeye aldı. Milletvekili olmak için 45 il başkanı istifa etti. Sayın Kılıçdaroğlu 1 Şubat'tan itibaren bu yönde çalışmalara başlayacak.

İşte Haber Aktif programında öne çıkan diğer başlıklar:

BATI'DAKİ KÜRT SEÇMEN CHP'YE SICAK BAKIYOR

Barış Yarkadaş: CHP'ye oy vereceğini söyleyen 1980 kişi içinden yüzde 33'lük bir kesim çıkıyor. O yüzdenin içinde yüzde 20'lik bir damar var. CHP'ye ilk kez oy vereceğini söyleyen batılı seçmenlerden bazıları çift dilliliğe ve özerkliğe sıcak bakıyor. Kürt meselesine duyarlı olan kesimler CHP'ye daha sıcak bakmaya başlıyorlar. Bunun da en önemli sebebi Sezgin Tanrıkulu'nun genel başkanlığı yardımcılığına getirmesi Kürt seçmenin CHP'ye bakışını değiştiriyor.

Hadi Özışık: Buna katılmıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu ile ilişkisi olan birisiyim. Kılıçdaroğlu sevdiğim siyasetçidir. CHP Kürtler'in oyuna talip olabilmesi için bazı politikalarda adım atılması gerekiyor. Tanrıkulu'nun CHP'ye gelmesine Diyarbakır'da birçok kesim tepki de gösterdi. CHP'de hala Diyarbakır ve Kürt raporundan ses seda yok. Kılıçdaroğlu galiba hep soru sormakla gidecek. Kemal Bey, sıkıntılarla ilgili sorunlarla ilgili çözümlerle ilgili konuşmuyor. Kılıçdaroğlu Erzurum'a bin kere gitse faydası olmayacak. Tayyip Erdoğan'ın Erzurum'daki mitinge bakın, bir de Kılıçdaroğlu'nun mitingine bakın.