BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.450,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP olağanüstü toplantıya katılmayacak

MHP Meclis'teki olağanüstü toplantıya neden katılmayacağını bakın nasıl açıkladı

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, ''PKK'nın yaptığı eylemlerin ardından hemen bir toplantı çağrısının terör örgütünün alanda psikolojik üstünlük sağlamasına vesile olabileceği düşüncesiyle parti olarak TBMM'deki toplantıya katılmayacağız'' dedi.

Durmaz, partisinin Giresun İl Başkanlığı'nca bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, partilerine yönelik CHP'nin, 'AK Parti zor duruma düştüğünde kurtarıcı rolüne soyundukları'' şeklindeki eleştirilerini değerlendirdi.

MHP'nin 43 yıllık birikimiyle siyasi duruşu, ilkeleri, prensipleri olan bir parti olduğuna dikkati çeken Durmaz, ''Biz hiç kimsenin ne arkasına takılırız ne de planı, programına uygun davranırız. Biz kendi ilkelerimiz, doğrularımız doğrultusunda ülke ve millet menfaatleri neyi gerektiriyorsa o istikamette kararlarımızı alıp uygularız. CHP'nin bu tür değerlendirmelerini partimiz için AK Parti'de yapmıştı. Birinin böyle değerlendiriyor olması bizim başkalarıyla hareket ettiğimiz sonucunu çıkarmaz. Bizim kendi doğrularımız vardır. O yönde karar alıp uygularız. MHP, kendine özgü duruşu olan bir partidir. Bu tür değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. Aksi takdirde onlar içinde söylenebilecek çok şey var. Ben de Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Başbakan Erdoğan ile yaptığı toplantıya atıfta bulunup 'siz de açılım ortağısınız, o zaman siz de onların vagonu oldunuz' diyebilirim. Ama bunlar doğru değildir'' ifadesini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN REKLAMI OLUR

Durmaz, terör örgütünün yaptığı bir eylem sonucunda TBMM'nin olağanüstü toplantıya çağrılması anlayışını doğru bulmadıklarını, bunun ''terör örgütünün reklamı'' olabileceğini düşündüklerini anlatarak, şöyle konuştu:

''Bizim bu konuda duruşumuz bellidir. PKK'nın yaptığı eylemlerin ardından hemen bir toplantı çağrısının terör örgütünün alanda psikolojik üstünlük sağlamasına vesile olabileceği düşüncesiyle parti olarak TBMM'deki toplantıya katılmayacağız. Ancak Suriye konusu ayrıca meclise getirirlerse değerlendirebiliriz. Meclis birkaç saat toplanarak belki kamuoyuna yansıtılanların dışında bir bilgi almadan dağılacak. Böyle bir yapı içinde toplantının çok yararlı olabileceği kanaatinde değiliz. Konunun önemini salt terör bağlamında dikkate aldığımız zaman, biz terör konusunu yeni fark ediyor ya da yeni değerlendiriyor değiliz. Bizim yıllardır ülkemizin, milletimizin terör belasından, bölge halkının baskı ve silahın tehdidinden kurtarılması için alınması gereken her türlü tedbiri almak yolunda ciddi önerilerimiz katkılarımız olmuştur. Bugün de aynı noktadayız. Hükümetin bu konuda almak istediği her türlü tedbire destek vereceğimizi söylüyoruz.''