BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

MHP lideri Devlet Bahçeli'den erken seçim çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den beklenmedik bir çıkış geldi. Bahçeli daha önce hiç ortada yokken bir anda "Erken seçim yoktur, seçime asla ihtiyaç yoktur" dedi.

Abone ol

Bahçeli, partisince Osmaniye'de düzenlenen açık hava toplantısında konuştu. Türkiye'nin etrafının terör örgütleri ile çevrili olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'yi Suriye'ye dönüştürme çabalarında yoğunluk verildiğini söyledi.

Beka için AK Parti ile Cumhur İttifakı'nda buluştuklarını belirten Bahçeli "Kapımıza dayanan zulmeti tesirsiz hale getirmek için, yeni hükümet sistemini çare olarak değerlendirdik" dedi. Bahçeli, 31 Mart'tan yeni hükümet sistemi güçlenerek çıkması gerektiğinin altını çizerek,  yerel yönetimlerin de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne mutlaka uygun olması gerektiğine dikkati çekti.

Bunun ayrı zamanda bir beka meselesi olduğunu aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

"CHP, İP, HDP, SP, ÖDP, PKK ve FETÖ, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni boğmayı amaçlıyor. Olur da 31 Mart'tan başarıyla çıkarlarsa yeni bir sistem krizi, yeni bir rejim bunalımı, yeni bir siyasi kargaşa için pusuda bekliyorlar, el ovuşturuyorlar. Bir siyaset eskisi, üstelik TBMM Başkanlığı yapan bir zat, '31 Mart seçimlerinin parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikam seçimi olduğunu' utanmadan söylüyor.

Meymenetsizler
Be hey şuursuz! Neyin intikamının kimden almaya cüret ediyorsun. Kimlerin nam ve hesabına tetikçilik yapıyorsun? Senin her yerin intikam olsa ne yazar. Bu meymenetsizler, 31 Mart'ta rövanş almak için kuyruğa girmişler. 

Erken seçim yoktur
Bahçeli, yerel seçimlerden çıkacak sonuç ne olursa olsun Cumhur İttifakı'nın varlığını koruyacağının altını çizerek şöyle devam etti:

"Hedef 2023, yani Cumhuriyet'in 100. yıl dönümüdür. Hedef demokratik normalleşme, siyasi istikrar ve ekonomik gelişmedir. 31 Mart'tan sonra Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri Haziran 2023'te yapılacaktır. Mahalli İdareler Seçimleri ise 2024 yılının mart ayında gerçekleştirilecektir.  Kriz sever CHP, kaos meraklısı İP, terör yedeği HDP hesaplarını buna göre yapmalıdır. Erken seçim yoktur, seçime asla ihtiyaç yoktur.

Boş laflara karnımız tok
Milletimizin oyalanmasına, siyasi krizlere karşılık bekleyenlere tahammülümüz olmayacaktır. Dedikodu üreten mihrakların hevesleri beyhudedir. Türkiye önümüzdeki yıllarda 2023'e güçlenerek girmenin hazırlığını yapacaktır. 2023 lider ülke Türkiye amacımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Boş laflara karnımız toktur, ittifakımızın mayası sağlamdır. Bu mayanın özünde milli beka vardır."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son seçimi bilen ORC Araştırma'dan  yeni anket
Foto Galeri Son seçimi bilen ORC Araştırma'dan yeni anket Galeriye Gözat