BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

MHP içinde infazcı bir tim vardı!

Ağca'nın Derin İlişkileri adlı kitabın yazarı Belma Akçura ilginç bir iddiayı aktarıyor: 80 öncesi MHP'de gizli bir tim vardı...

Abone ol

Taraf Gazetesi'nden Tuncer Köseoğlu'nun sorularını yanıtlayan Belma Akçura ilginç açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ali Ağca'nın 30 yıl sonra tahliye edilişinin gününde açıklamalarda bulunan "Ağca'nın Derin İlişkileri" kitabının yazarı Belma Akçura ilgili soruyu şöyle yanıtlıyor:

İpekçi cinayetinde adı geçenlerden biri Çatlı'nın bilmediğimiz bir cinayetinden bahsediyor?

Evet, Abdullah Çatlı Türkiye'ye döndükten sonra ANAP millvtekili Alparslan Pehlivanlı'nın Adalet Bakanı olması için harakete geçmiştir. Zaten Çatlı'nın gelişini de o ayarlamış. Hesabı yapmışlar. Pehlivanlı Adalet Bakanı olduğu zaman Çatlı da aklanacak. ama Pehlivanlı öldürülür. Çatlı da aynı yıl Pehlivanlı'yı öldürenleri aynı noktada öldürür.

Doğan Yıldırım'a göre bunu o zaman Anavatan'ın en başındaki adam dahi biliyordu. İpekçi cinayetinde rol oynayanlardan birini göre de İpekçi'nin öldürüleceğini Türkeş de biliyormuş. Bazıları da cinayeti değil ama cinayetten sonra failleri öğrenmişti diyor.

Tabii Tükeş öldüğü için ona sorma şansımız yok. Ama MHP içerisinde bir tür infaz kararları alan ya da tetikçilerini kaçırıp saklayan Ülkü Ocakları değil, bir parti içerisinde bir gizli yapıdan söz eden var. Bunu Emin Pazarcı da bir yazısında teyit etmişti.