BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  GÜNCEL

MHP Bayburt Milletvekilleri 2018 -27. Dönem listesi

BAYBURT MHP milletvekilleri kim oldu 27. Dönemde meclise kimler girdi? 24 Haziran 2018 seçim sonuçları ile MHP oy oranı ve bu oy sonucu MHP'nin kaç milletvekili kazandığını ortaya koydu.

Abone ol

27. Dönem Genel Seçimleri ile MHP Bayburt'de kaç milletvekili çıkardı, MHP'nin oy oranı ne kadar oldu, yeni dönemde kimler meclise girdi soruları yanıt buldu. MHP Bayburt milletvekilleri kesinleşmiş listesini YSK ilerleyen günlerde yayınlayacak. MHP bu seçimlerde Cumhur ittifakına dahil oldu ve Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy verdi.  Saat 17.00'da sandıkların kapanıp oy tasnifinin başlaması ile Bayburt seçim sonuçları da ortaya çıkmaya başladı. 24 Haziran 2018 seçimlerine Türkiye genelinde olduğu Bayburt kentinde MHP'lilerin yoğun katılımı oldu. Peki Bayburt MHP milletvekilleri kimler oldu? 

Bayburt MHP Milletvekilleri ve Bayburt Seçim Sonuçları için tıklayınCumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Türkiye pazar günü saat 08.00'dan itibaren sandığa gitti. 56 milyon seçmen 180 bin 65 sandıkta oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona ererken herkesin merak ettiği seçim sonuçları ajanslardan son dakika haberi geçti. Türkiye 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girdi.  2018 seçimlerinde ittifaklar çekişti. Cumhur ittifakı AK Parti ve MHP milletvekillerini belirlerken Millet İttifakı oyları ise CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti milletvekili listesini oluşturdu. MHP milletvekilleri listesi