BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.494,92
HABER /  GÜNCEL

Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırıdan 3 gün önceki görüntüsü

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırıdan 3 gün önce serginin yapılacağı salonda keşif yaparken çekilen görüntüleri yayınlandı.

Abone ol

RUSYA’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin soruşturmada polis yeni detaylara ulaştı.

Buna göre olayın ardından öldürülen çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş (22), suikast hazırlığı yaptığı 4 yıldızlı oteli 14 Aralık’ta telefonla arayarak 16-17 tarihlerinde rezervasyon yaptırdı. Oteli bir gün sonra tekrar telefonla arayan Altıntaş rezervasyon tarihini 18-19 Aralık olarak değiştirdi.

Altıntaş’ın rezervasyon tarihini değiştirme nedeni incelenirken, bununla ilgili de yeni detaylara ulaşıldı. Buna göre sergiyi düzenleyen Ankaralı Gezginler Grubu, 16 Aralık tarihinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 2 farklı salonda sergi açtı. Altıntaş, 16 Aralık’ta Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne giderek açılan sergileri gezdi. Burada Rusya’yı konu alan serginin ayın 19’unda 2’nci katta bulunan Fikret Mualla salonunda açılacağı bilgisini aldı. Oteldeki rezervasyon tarihini bu nedenle değiştirdiği anlaşıldı. Soruşturma kapsamında sanat merkezindeki tüm güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. Altıntaş’ın 16 Aralık tarihindeki görüntüsüne de ulaşıldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki güvenlik görevlilerinin de ifadelerine başvuruldu.

İŞTE O DAVETİYE

Rusya Büyükelçiliği’nden, Karlov’un öldürüldüğü etkinliğin davetiyesi 13 Aralık’ta 15 gazeteci ile 200’e yakın kişiye gönderilmiş. Saldırının yapıldığı Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin davetiyesinde ise sergi tarihi 16-30 Aralık olarak duyurulmuş.

SALDIRIDAN 3 GÜN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜSÜ

Rusya'nın televizyon kanallarından Ren TV suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın saldırıdan 3 gün önce Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde keşif yaptığına ilişkin bir görüntü yayınladı. Haberde suikastçının serginin açıldığı cuma günü salona girip Rus elçisini sorduğu belirtiliyor.

İşte o görüntüler...

KADIN GÖREVLİYLE KONUŞMA 

Altıntaş’ın taksiyle geldiği otelde kaldığı süre içindeki detaylar da belirlendi. Sırt çantasıyla taksiden inen Altıntaş’ı otel girişinde karşılayan görevli ile kaldığı 214 nolu odanın bulunduğu katta görevli kadının ifadeleri alındı. Altıntaş’ın girişte kendisini karşılayan otel görevlisiyle ayaküstü sohbettiği ve “Ankara’nın ayazını çok iyi bilirim” dediği öğrenildi.

TAKIM ELBİSEYİ ÜTÜLETMİŞ

Polis, otele giriş yaptıktan sonra sırt çantasıyla getirdiği takım elbisesi ile gömleğini katta görevli kadın çalışana vererek otelin çamaşırhanesinde temizlettirip ütületti.

TELEFON ŞİFRESİNİN ÇÖZÜLMESİNE ÇALIŞILIYOR

Savcılık yetkilileri, saldırgana ait telefonun şifresinin çözülmesi ve HTS kayıtlarının tespiti için çalışmaların sürdüğünü, şu ana kadar 11 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın gidişatına göre gözaltı sayısının değişebileceği belirtti.

CENAZESİNİ KİMSE İSTEMEDİ

Altıntaş'ın otopsi işlemleri tamamlandı. Saldırgan Altıntaş'ın hiçbir yakınının cenazeyi teslim almak için başvuruda bulunmadığı öğrenildi. Cenazenin sadece birinci derece akrabası olan yakınlarına teslim edilebileceği belirtildi. Altıntaş'ın annesi, babası ve kız kardeşi ile akrabası olduğu öğrenilen iki kişi, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.