BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.439,85
HABER /  GÜNCEL

Cihatçı baba 7 yaşındaki kızlarını böyle patlattı!

Suriye'de cihatçı anne babanın, üzerine bomba bağladıkları 7 yaşındaki kızlarını polis karakoluna gönderdiği ardından uzaktan kumandayla bombayı patlattığı iddia edildi.

Abone ol

Bu video sosyal medyada kriz yaşattı. Dehşet videosunu kısa sürede binlerce kişi izledi. Dehşete düşüren video kaydında radikal dinci baba 7 ve 9 yaşlarındaki iki kızına nasıl intihar bombacısı olacakları hakkında konuşma yapıyor. Daha sonra kara çarşaflar içindeki annenin kızlarına sarıldığı anlar kayda yansıyor.

Videonun kaydedilmesinden kısa süre sonra, 16 Aralık tarihinde üzerine bomba sarılı 7 yaşındaki kızın Şam'da bulunan bir polis karakolundan içeri girdiği, hemen ardından babasının uzaktan kumandayla bombayı patlattığı iddia edildi. Karakolda meydana gelen patlama sonucunda üç polis memurunun yaralandığı, küçük kızın parçalanarak hayatını kaybettiği açıklandı.

KÜÇÜK KIZ, 'KAYBOLDUM' DİYEREK KARAKOLA GİRMİŞ

Al-Watan gazetesinin Facebook sayfasında: "Yedi yaşında bir kız çocuğu, polis karakoluna girdi ve ardından üzerinde bulunan patlayıcı uzaktan infilak ettirildi." ifadeleri paylaştı. Haberin devamında bir polise dayandırılan iddiaya göre, kendini kaybolmuş gibi gösteren küçük kızın tuvalete gitmek istediğini söylediği hemen ardından patlamanın meydana geldiği belirtildi.

Patlamanın yaşandığı sıralarda muhalif grupların Şam'a roket ve havan toplarıyla saldırı gerçekleştirdiği bunun da nadir olarak yaşandığı kaydedildi. Suriye devletinin resmi haber ajansı 'SANA' da, Şam'da Midan polis merkezinde bir patlama meydana geldiği haberini geçti.

GÖZLEM HEYETİ DE PATLAMADA BİR 'KADININ' ÖLDÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Suriye İnsan Hakları Gözlem Heyeti de Midan'da bir patlama meydana geldiğini fakat patlamaya neyin sebep olduğunun bilinmediğini açıkladı. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan gözlem heyeti başkanı Rami Abdel Rahman, patlamada 'bir kadının' öldüğünü, ölen kişinin intihar bombacısı mı yoksa oradan geçmekte olan bir kadın mı olduğunun anlaşılamadığını ifade etti.