BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs kuyruğu çilesi devam ediyor

Mecidiyeköy metrobüs durağı,yol çalışmaları nedeni ile daha da kalabalıklaştı.Ezilme tehlikesi geçirenler bile oldu

Abone ol

Mecidiyeköy'de köprü altı geçiş yolu kapatıldığı için tüm geliş gidişler üst geçide yönlendirildi. Bu sabah oluşan görüntü tam bir mahşeri kalabalık gibiydi. İnsanlar adım adım yürümeye çalıştı. Bayılan bir kadına müdahale bile yapılmadı. Tek bir görevlinin olmadığı alandan çıkmak bir saati buluyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Avcılar- Söğütlüçeşme Metrobüs hattının en yoğun durağı Mecidiyeköy İstasyonu. Söz konusu istasyonda binlerce insan aynı anda araçtan iniyor veya araca biniyor.

Bir süredir alt geçit çalışması yapılan Mecidiyeköy istasyonunda daha önce kullanılan köprü altı geçiş yolu bu sabah tamamen kapatıldı. Binlerce insan üst geçide kullanmaya çalışırken, oluşan görüntü tam bir mahşeri kalabalık gibiydi.

ÜST GEÇİDİ 45 DAKİKADA AŞABİLDİM

Bu sabah 07.45 gibi Sefaköy durağından metrobüse bindim. Saat 08.20 gibi Mecidiyeköy durağına vardım. Her zaman kullanılan yolun süren çalışma nedeni ile kapalı olduğunu gördüm. Herkes üst geçidi kullanıyordu. Ancak oluşan görüntü tam bir mahşeri kalabalık… Adım adım yürümek dahi imkânsız. Ben Sefaköy'den Mecidiyeköy'e 35 dakikada gelirken o köprüden tam 45 dakikada çıkabildim.

O sırada orta yaşlı bir kadın sıcaktan ve yoğunluktan bayıldı. İnsanlar kadını oradan kurtarmak için çabaladı ancak bu mümkün olamadı. Kadın kaldırımda boş bir yere bırakıldı, birileri su verdi.

Mecidiyeköy'deki durakta ne bir görevli var ne de bir yol gösterici. Orada bir panik durumu olsa onlarca insan ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir. Ve tüm bunlara rağmen orada tek bir ambulans dahi yok.

İSTANBUL'DA TRAFİK ÇİLESİ BAŞLADI

ŞİMDİDEN AKŞAMI DÜŞÜNÜYORUM

Aynı üst geçitten bir yandan birileri çıkmaya çalışırken birileri de Kadıköy yönüne gitmek için iniyor. Oluşan görüntü tek kelime ile felaket. Bu insan selini görünce şimdiden akşam dönüş yolunu düşünüyorum. Bakalım evimize nasıl döneceğiz?