BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Metin Feyzioğlu'na istifa çağrısı!

Avukat Hakları Derneği Genel Başkanı Av. Şevki Gürel Yüceer, Metin Feyzioğlu'nun tarafsızlığını yitirdiğini söyleyerek istifa etmesini istedi.

Abone ol
Avukat Hakları Derneği Genel Başkanı Av. Şevki Gürel Yüceer, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun tarafsızlığını yitirdiğini iddia etti. Yetki ve görev alanını aşarak avukatları temsil etmesi gereken makamın saygınlığının zedelendiğini iddia eden Yüceer, Feyzioğlu'nun istifa etmesini istedi.

Avukat Şevki Gürel Yüceer'den Metin Feyzioğlu'na mektup! Açıklamalarıyla Feyzioğlu'nun teammülleri ihlal ettiğini söyleyen Yüceer, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı makamının taraf olunarak, polemik ve çatışma makamına dönüştüğünü söyledi. İşte Yüceer'in Feyzioğlu'nu istifaya çağırdığı o mektup;

“Avukatları temsil etmek" yüce görevi ile yetkilendirilen makamınız, şahsınızda, siyasi genel seçimlerin bir tarafı olarak, polemik ve çatışma makamına dönüşmüştür.

Neredeyse seçildiğiniz tarihten beri her gün ve sistematik olarak siyasi partilerin tartışma ve rekabetlerine iştirak ederek, parti içi karışıklıklardan kendinize rol çıkarmaya çalışarak, belirli bir siyasi partinin geleceği hakkında açıklama yapmanız, hem bulunduğunuz makamın ilgili yasal düzenlemeler tarafından açıkça belirlenmiş yetki ve görev alanını aşmakta, hem de Türkiye Avukatları'nı temsil etmesi gereken makamın saygınlığını zedelemektedir.

Bulunduğunuz makamın görev ve sorumluluklarını sürekli ihlal ediyorsunuz. TBB Başkanlığı makamında bulunduğunuz halde, beyanat ve konuşmalarınızda, tarafsızlığınızı gözetmediğiniz, açıkça anlaşılmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nde Avukatlık görevi icra eden bizler, “Türkiye Barolar Birliği Başkanı” sıfatı ile ilgili yasal düzenlemelere bağlı olarak, bağımsız ve tarafsız biçimde bizi temsil edeceğinize olan güvenimizi kaybetmiş bulunmaktayız. Sizi, Barolar Birliği'ni temsil etmekten uzak, TBB Genel Kurulu'nun verdiği görev ve yetkiye aykırı eylemleriniz, meslek onur ve bağımsızlığı ile ilgili işler hakkında mesai harcamamanız dolayısıyla, görev ve yetkilerinizi unutup, tüm yurttaşlara ve siyasi partilere eşit mesafede ve tarafsız olarak davranması gereken Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı makamından istifaya davet ediyoruz."