BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,69
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden şiddetli yağış uyarısı

Bu hafta bahar yağmurları Türkiye'nin tamamında etkili olacak. Uzmanlar, selin yanı sıra ani hava değişiklikleriyle yıldırım düşeceği uyarısı yaptı

Abone ol

Yaza geçiş yapmadan önce 10 gün boyunca bahar yağmurları ile ıslanacağız. Meteorolojiden gelen uyarı, yağışların şiddetli olacağı yönünde.

Kısa süreli ve yoğun yağışlar gök gürültülü olacak ve sellere yol açabilecek. Önümüzdeki 10 gün boyunca neredeyse Türkiye'nin tamamı yağışlı olacak.

YAĞMURLU AMA SICAK OLACAK

Meydana gelecek yağışlara rağmen hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği beklenmektedir.

HANGİ GÜN NERELERDE YAĞIŞ VAR?

10.09.2012 Perşembe günü: Trakya, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da

11.05.2012 Cuma günü: Marmara’nın güney ve batısı, Ege, İç Anadolu, Akdeniz’in ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar görülecek.

Hafta Sonunda 12.05.2012 Cumartesi günü Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde,

13.05.2012 Pazar günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun batısı dışında ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor.

Kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların oluşturabileceği (yıldırım, yer yer dolu yağışı ve yanında lokal kısa süreli fırtınayla birlikte) olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE BUGÜNÜN HAVASI

HAVA SICAKLIĞI :Yağış alan bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, İç Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, zaman zaman kuzeybatı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde güney ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, İzmir, Aydın ile Muğla'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Antalya kıyı kesimi hariç bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı, zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile gece bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde Malatya, akşam saatlerinde batısı Bingöl ve Muş ile gece saatlerinde Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa)ile akşam saatlerinde Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.