BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Meteorloji yeni günde sağanak yağışa karşı uyardı. Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Abone ol

Dün yüzünü gösteren güneş bugün yerini yağışa bıraktı. Peki yağış ne kadar sürecek? İşte yurtta beklenen sıcaklıklar...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin büyük bir bölümünde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu ile Sivas ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, güney, iç ve batı bölgelerde yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR ve BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın, güney, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde güney ve doğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak; Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinin yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan ve Iğdır dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Siirt ve Batman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.