BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Meteorolojiden kuvvetli fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli fırtına, zirai don ile denizlerde fırtına uyarısında bulundu. <br/>Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. B...

Abone ol

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli fırtına, zirai don ile denizlerde fırtına uyarısında bulundu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada,"Antalya, Muğla, Isparta, Burdur’da Salı günü gece saatlerinden itibaren kuzey yönlerden esecek rüzgarın zaman zaman fırtına saatte 60 ile 70 kilometre ve kuvvetli fırtına saatte 70 ile 80 kilometre hız şeklinde esmesi beklenmektedir. Beklenen kuvvetli fırtına Perşembe günü sabah saatlerine kadar etkisini devam ettirecektir" denildi.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI
Muğla’nın Bodrum ilçesi ile Mersin’in Anamur arası denizlerde de Salı gecesinden itibaren fırtına olacağı uyarısında bulunan meteorolojinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Bodrum-Anamur arasında kuzey yönlerden başlayacak fırtınanın 6 ile 8, Çarşamba sabah saatlerinden Perşembe günü öğle saatlerine kadar tam fırtına 8 ile 10 kuvvetinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

ZİRAİ DON
Açıklamada zirai don uyarısı ile ilgili şöyle denildi: "Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinin gecelerinde, Antalya, Muğla kıyı kesimlerinde hafif, Antalya, Muğla iç kesimleri ile Isparta, Burdur illeri genelinde orta yer yer kuvvetli don olayı ile birlikte buzlanma beklenmektedir. Beklenen olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir."
(İHA)