BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Böyle piyango hayali duyulmadı

Trabzon’dan İstanbul’a Milli Piyango bileti almaya gelen bir çiftin diyaloğu herkesi güldürdü. Bayiden 4 çeyrek bilet alan Mustafa Albayrak,...

Abone ol

Trabzon’dan İstanbul’a Milli Piyango bileti almaya gelen bir çiftin diyaloğu herkesi güldürdü. Bayiden 4 çeyrek bilet alan Mustafa Albayrak, “İkramiye size çıkarsa ne yaparsınız?” sorusuna, “Hanıma mezar yeri alacağım” karşılığını verince herkesi kahkahaya boğdu.
Milli Piyango’nun yılbaşında bu yıl vereceği 50 milyon TL’lik ikramiye, 7’den 70’e herkesin hayallerini süslüyor. Öyle ki, vatandaşlar Milli Piyango almak için Trabzon’dan Antalya’dan ve daha birçok ilden İstanbul’a bilet almaya geliyor. Trabzon’dan İstanbul’a bilet almaya gelen 65 yaşındaki çiftin ikramiyeye ilişkin diyaloğu ise herkesi kırdı geçirdi. Bayiden 4 çeyrek bilet alan Mustafa Albayrak, “4 tane bilet aldım. Bunlar yeter. 25 milyonla köyüme güzel bir yatırım yapacağım” dedi. Bu sırada, “Bana ne alacaksın Mustafa bey?” diyen eşi Melahat Albayrak’a esprili bir cevap veren Mustafa Albayrak kameraya dönüp, ‘‘Mezarlık alacağım bu karıya. Yaşlandı eskidi’’ diye karşılık verdi. Bunu duyan herkes kahkahalara boğuldu. Parayı alınca hanımı bırakacaksınız yani sorusuna Mustafa amca, ‘’yok canım Allah korusun. O işin şakası, ben köyüme yatırım yapayım. İhtiyacı olanların ihtiyacını karşılayayım yeter” dedi. Melahat Albayrak, “Parayı alınca Mustafa amca seni bırakıp gitmesin” deyince de, “‘Gidebilir ben ona izin veriyorum ama ona 40 yıl emek verdim. Bunun hakkını vermeli, bana bakmalı bundan sonra” dedi. Bunun üzerine Mustafa Albayrak da, ‘‘Bırakmak yok, bir yardımcı alırım ona diyerek’’ muhabbeti bitirdi.
Türkiye’nin birçok ilinden İstanbul’a bilet almaya gelen vatandaşların birçok hayali var, ancak ikramiyenin çıkması halinde ne yapacakları konusunda temkinliler. Vatandaşın genel görüşü, ‘‘Önce ikramiye çıksın, sonra ne yapacağımıza karar veririz’’ şeklinde.
Milli Piyango bayisi yetkilileri ise yoğun talep olduğunu belirterek, “Biletlerin yüzde 60’lık kısmı bitti. Vatandaşı mağdur etmek istemiyoruz. Gerekirse ek bilet talep edeceğiz” dedi.
(İHA)