BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.436,75
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji 6 alarm birden geçti! Hava durumu fena

İSTANBUL, İzmir, Samsun, Ordu ve Ankara, Balıkesir, Bursa için arka arkaya meteorolojiden hava durumu alarmı geldi. Ankara'da kuvvetli kar beklenirken İstanbul'da kar yerine yağmur var. Meteoroloji öğleden sonra hava durumuyla ilgili 6 ayrı alarm geçti.

Abone ol

TÜRKİYE 23 Aralık cumartesi günü itibariyle Balkanlar üzerinden gelen kar yağışının etkisine giriyor. Yarın (23.12.2017 Cumartesi günü) Trakya dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Pazar günü kar yağışı 32 ili kaplamış olacak. İstanbul - Ankara yolunun kar sebebiyle kapanabileceği, Antalya- Konya arasındaki yolun Toroslar mevkisi için de dikkatli olunması öneriliyor.

Meteoroloji öğleden sonra geçtiği 6 ayrı hava durumu alarmında İzmir, Giresun, Samsun, Tunceli, Bingöl ile Antalya’nın doğusunu kuvvetli yağış için uyardı. Ankara başta olmak üzere Balıkesir, Bursa, Kastamonu, Karabük, Çankırı illerinde de kuvvetli kar başlıyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR VAR MI : Meteorolojinin yenilediği hava durumu tahminine göre İstanbul'a kar yağmayacak. Cumartesi günü şiddetli sağanak yağmur kent gelinde görülecek. Cumartesi gecesi kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur görülebileceği ve yağışın Pazar sabahı kesileceği tahmin ediliyor. İstanbul'un 5 günlük hava durumu tahmini şöyle:

ANKARA HAVA DURUMU KAR GELİYOR : Ankara için meteorolojiden gelen hava durumu raporu şiddetli kar yağışını haber verdi. Yarın başlayacak kar yağışı 24 Aralık pazar günü etkisini artırmış olarak devam edecek. Karın devamı ise soğuk olacak. Isı başkentte yeni haftada eksi derecelere inecek. Ankara'nın 5 günlük tahmini şöyle;

İZMİR - SAMSUN - GİRESUN İÇİN ALARM : Meteoroloji öğleden sonra resmi sitesinden 5 alarm birden geçti. İlk alarm İzmir'le ilgili oldu ve bu akşam başlayacak sağanak yağışların sel baskınlarına sebep olabileceği bildirildi. İkinci ve üçüncü uyarıda Ordu ve Samsun'a yönelik oldu. Bu iki ilde gece başlayacak yağış yarın çok kuvvetlenecek. Bu iki kent sel baskınlarına karşı uyarıldı. İzmir'in 5 günlük hava durumu tahmini şöyle;

24.12.2017 Pazar günü hava durumu : Marmara’nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde görülecek yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneyindekarla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin önümüzdeki hafta başı Pazartesi günü Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda etkili olmaya devam ettikten sonra yurdumuzu terk edeceği bekleniyor. Ancak soğuk hava ve gece ayazlarının yurdumuzun iç kesimlerinde hafta ortasına kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı : Hava sıcaklıklarının hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk yarısında yurdumuzun iç kesimlerinde azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği diğer yerlerde ise normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.