BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Messi döktürdü Barca şahlandı

İşte UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, E, F, G ve H gruplarında alınan sonuçlar, puan durumu ve diğer maçlar...

Abone ol

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi, E, F, G ve H gruplarında ikinci maçlar tamamlandı. Gecenin en farklı galibiyeti ise Barça'dan... Messi'nin 2 gol attığı maçta deplasmanda rakip fileleri 5 kez havalandırdılar.

Barcelona'nın Arjantinli golcüsü Lionel Messi, dün takımının Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Bate Borisov'u 5-0 yendiği maçta 2 gol atarak, Macar Ladislau Kubala ile birlikte Barcelona tarihinin en çok gol atan ikinci futbolcusu oldu.

Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında Beyaz Rusya'nın BATE Borisov ekibi sahasında, son şampiyon Barcelona'yı konuk etti. Katalan devi, karşılaşmadan 5-0 galip ayrılarak ikinci maçında ilk galibiyetini aldı.

Maça baskılı başlayan Barcelona 19. dakikada golü buldu. Sağ kanattan yapılan ortada, Messi'nin presi sonrası Aleksandr Volodko topu kendi ağlarına gönderdi.

22. dakikada, David Villa'nın soldan ortasında Pedro, kaleci Aleksandr Gutor'un hatalı çıkışından yararlanıp kafayla topu filelere yolladı.

38. dakikada ise Messi, yine kaleci Gutor'un topu kontrol edememesi sonrası kafayla Barcelona'yı 3-0 öne geçiren golü attı ve ilk yarı 3-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda dakikalar 56'yı gösterirken, Dani Alves'in pasını iyi değerlendiren Lionel Messi, kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü kaydetti.

Perdeyi kapatan gol ise 90. dakikada David Villa'dan geldi ve Barcelona maçtan 5-0 galip ayrıldı.

Alınan sonuçlar ve gruplardaki puan durumları şöyle:

E Grubu: Valencia: 1 - Chelsea: 1 Leverkusen: 2 - Genk: 0

F Grubu: Arsenal: 2 - Olympiakos: 1 Marsilya: 3 - Dortmund: 0

G Grubu: Zenit: 3 - Porto: 1 Shakhtar Donetsk: 1 - APOEL: 1

H Grubu: BATE: 0 - Barcelona: 5 Milan: 2 - Plzen: 0