BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,64
ALTIN 2.393,12
HABER /  GÜNCEL

Mesele ağaç meselesiyse

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, ODTÜ arazisinden geçen yol çalışmalarında kesilen ağaçlara değindi

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, ODTÜ’de önceki gün sökülen ağaçlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Neticede Ankara’da yol yapılmazsa ODTÜ’ye gelmek bile mümkün olmaz. Mesele ağaç meselesiyse orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz” dedi.

Bakan Eroğlu, bayramlaşma törenleri kapsamında geldiği Afyonkarahisar’da Seydiler beldesinde gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, "ODTÜ’de ağaçların kesilmesi ile ilgili görüşleriniz nelerdir?" sorusuna Bakan Eroğlu, şu cevabı verdi: “Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rektörlük ve Ankara Büyükşehir Belediyesi oturup anlaştı. Hatta 100 milyon TL’lik bir de tünel yapılacak. Neticede, Ankara’da yollar yapılmazsa ODTÜ’ye gelmek bile mümkün olmaz. Eskişehir yolu trafik açısından çok yoğunlaştı. Mesele ağaç meselesi ise orada kesilen ağaçların 5-10 katını dikeriz. Zaten şunu vurgulamakta fayda var. Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye’de hem orman varlığı hem de odun serveti artıyor. Bakın bunu herkesin bilmesi lazım."

Türkiye'nin ağaçlandırmada örnek ülkelerden biri olduğunu belirten Eroğlu, şunları söyledi: "Son 10 yıldan bu yana 900 bin hektar, yani 900 milyon dekarlık alan arttı. Odun servetimiz 10 yıl önce 1,2 milyar metreküp iken şimdi geçen yıl sonunda, bu yıl sonunu daha ölçmedik 1,5 milyar metreküpe yükseldi. Türkiye hakikaten ağaçlandırmada, görüyorsunuz ağaç dağıtıyoruz her yere. Her tarafı ormanlaştırıyoruz. Şuanda Afyonkarahisar’dayız. Afyonkarahisar’ın dağlarına bakın her yerin yeşillendiğini göreceksiniz. Özellikle baktığınız zaman asri mezarlık ile Özdilek Kavşağı arasındaki yamaçlara baktığınız zaman eskiden benim talebelik zamanlarımda oralar kupkuruydu, ama biz son 10 yılda Afyonkarahisar’da muazzam bir ağaçlandırma seferberliği yaptık. Ormanlık alan yüzde 12’den yüzde 23’e çıktı. Dolayısı ile ağaçlandırma deyince akla Türkiye geliyor.”