BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.426,68
HABER /  GÜNCEL

Mert Aydın'ın katilinden ürperten itiraflar

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'a tecavüz edip öldüren Aykut Balk polis ifadesinde ürperten itiraflarda bulundu.

Abone ol

KARS’ta 9 yaşındaki Mert Aydın’ı, tecavüz ettikten sonra iple boğup başını taşla ezerek öldüren katil zanlısı Aykut Balk'ın polis ifadeleri ortaya çıktı. Balk, cinayetten sonra Mert'in ailesine taziyeye bile gitmiş.

Türkiye'yi üzen Mert Aydın (9) cinayeti, Kars Emniyet Müdürlüğü'nün 'akıl dolu' operasyonuyla önceki gün aydınlandı. İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak'ın başında bulunduğu özel ekip tarafından yürütülen operasyon, diğer polislerden dahi gizlendi.

Operasyon yine büyük bir gizlilik içinde sonuçlandırıldı ve Balk, sessiz sedasız gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.
aykut-balk-mert-aydina-çektirdiği-fotoğraflar.jpg
ARACIN PERDELERİNİ KAPATTIM

Aykut B. ifadesinde, 6 Nisan günü bir arkadaşıyla buluşmak için Digor Pazarı'na gittiğini belirtti. Arkadaşının buluşmaya gelmediğini, kaldırımda yürürken çocukla karşılaştığını kaydeden Aykut B., Mert'in "Beni de eve bırakır mısın?" isteği üzerine onu aracına aldığını bildirdi. Aracın ön koltuğuna oturan Mert'e, yolda otomobil sürmeyi bildiğini söylemesi üzerine bir süre direksiyonu verdiğini, ışıklara gelince tekrar değiştirdiklerini ileri süren Aykut B., gittikleri Karadağ çöplüğünde meydana gelenleri şöyle aktardı:

"Mert cep telefonumla oto önünde ve yanında benim fotoğraflarımı çekti. Sonra eve götürmemi istedi. Ben de istemedim, ısrar edince itekledim. Yüz üstü düştü. Biraz dövdüm, burnu kanadı. Üzerindeki kazağı çıkardım, arabaya kan bulaşmaması için yüzüne kapattım. Arabanın ön koltuğundan arka koltuğa aldım. Aracın perdelerini kapattım. Arka koltukta taciz ettim. Mert istemeyince yine dövdüm. Boğazımı sıkınca kendimden geçtim. Üzerindeki kıyafetleri çıkardım. İş bittikten sonra, 'Babama, amcalarıma seni, senin yaptıklarını söyleyeceğim' dedi. Geçti ön koltuğa oturdu, başladı ağlamaya.

İP KOPTU TEKRAR BAĞLADIM

Dışarıda bir ip buldum. Arka koltuğa geçtim, önde oturan Mert'in boğazına ipi doladım ve sıktım. Sonra ip koptu, tekrar bağladım. Mert çırpınarak ayaklarını torpidoya vurdu, öyle kaldı. Tabyayı ben tünel olarak biliyordum. Mert'i boğduktan sonra kucağıma aldım, cesedini tabyanın içine attım. Otoya bindim, geldiğim yerden döndüm. Akaryakıt istasyona girdim, 15 TL'lik yakıt aldım. Arabayı temizledim ve galeriye gittim."

ASKERDE TECAVÜZE UĞRADIM

Katil zanlısı Balk'ın, ifadesinde dikkat çeken bir diğer ayrıntıysa kendisine ilişkin oldu. Zanlının sorguda, "Askerdeyken 3 askerin tecavüzüne uğradım. Ondan sonra psikolojim bozulmuştu. Olanları ne komutanlarıma ne de başka birine söyleyebildim. Daha önce böyle bir olaya kalkışmadım. Yaptığımdan pişmanım" dediği öğrenildi.

BAŞSAĞLIĞINA GİTTİM'

İl Emniyet Müdürü Çakmak'ın bizzat katıldığı sorguda Balk, cinayetin ardından yaşananları da anlattı. Balk, "Mert'in cesedi bulununca haberleri izlemeye başladım. Haberlerde başka bir kişinin görüntüsünü görünce panik yapmadım. Mert için yapılan yürüyüşlere katıldım. Evine başsağlığına da gittim. Gözaltına alındığımda diğer suçlarımdan dolayı yakalandığımı zannettim. Sonra görüntüleri gösterdiler" diye konuştu.

mert-aydinin-kati̇li̇-.jpg
MERT AYDIN'IN KATİL ZANLISININ MEĞER BU İLK VUKUATI DEĞİLMİŞ! BİR DE KIZ ÇOCUĞU OLAYI VAR... (TIKLA OKU)

MERT AYDIN KATİLİYLE BÖYLE GİTMİŞ ŞOK GÖRÜNTÜ (TIKLA İZLE)