BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de sarhoş doktor iddiası

Geldiği hastanede apandisiti, dalağı ve safra kesesinin alındığı, midesinin ve karaciğerinin de hasar gördüğü iddia edilen kadın hayatını kaybetti

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde apandisit ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede apandisiti, dalağı ve safra kesesinin alındığı, midesinin ve karaciğerinin de hasar gördüğü iddia edilen kadın hayatını kaybetti. Ameliyatı yapan, daha önce de soruşturma geçiren ve sürekli alkol aldığı ileri sürülen doktor hakkında inceleme başlatıldı.

30 Mayıs Pazar günü apandisit bölgesinin şiddetli ağrıması üzerine Hatice Koyuncu (63) yakınları tarafından Tarsus Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Burada ilk kontrolü yapan Operatör Dr. E.A. (36) tarafından ameliyata alınan kadının iddiaya göre apandisitinin yanı sıra dalağı ve safra kesesi alındı, karaciğerinde ve midesinde ise tahribat meydana geldi. Ameliyat sonrasında yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Koyuncu'nun durumu ağırlaştı. Doktor E.A.'nın hal ve hareketlerinden şüphelenen Hatice Koyuncu'nun eşi Ali Koyuncu (60) ve 4 çocuğu, doktorun sarhoş olduğunu da iddia ederek, hastane başhekimliğinden başka bir doktor istediler. Hasta yakınları aynı zamanda doktor E.A.'dan hakaret işittiklerini ileri sürerek, durumu hastane yönetimine ve emniyet güçlerine bildirdiler. Hasta, durumunun ağırlaşması üzerine Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Kadın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hatice Koyuncu'nun cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, otopsi yapıldı. Koyuncu'nun cenazesi, yakınları tarafından Adana'dan Tarsus'a getirilerek şehir mezarlığında toprağa verildi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Koyuncu'nun oğlu Mahmut Koyuncu, olayı hukuki yönden sonuna kadar takip edeceklerini belirterek, "Annemiz doktor hatası sonucunda yaşamını yitirdi. Bizlerin canı yandı, başkalarının canı yanmasın" dedi.

Kızı Hayriye Koyuncu ise, "3.5 saat süren ameliyat sonrasında annemin durumunu sormak için doktorla görüştüm. Bana 'Ameliyat çok başarılı geçti, annen en az 30 yıl yaşar' dedi. Ama annem 3 günde öldü" şeklinde konuştu.

KAYMAKAMLIK VE HASTANE YÖNETİMİ İNCELEME BAŞLATTI

Tarsus Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcıları İlknur Kılınç ve Yakup İnan, hasta yakınlarının şikayeti üzerine inceleme başlatıldığını açıkladı. Tarsus Kaymakamlığı da olayla ilgili inceleme başlattı.
Hastane yetkilileri, daha önce de 3-4 kez Op. Dr. E. A.'nın alkollü olarak çalıştığıyla ilgili şikayetler geldiğini, fakat yapılan incelemelerde hiçbir zaman alkollü olduğunun tespit edilmediğini belirttiler. Konuyla ilgili doktorla görüşmek isteyen basın mensupları, Dr. E.A.'ya ulaşamadı.