BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Merkez sağda yılın fiyaskosu

DP ve Anavatan birleşmeyi yüzlerine gözlerine bulaştırdı. Son gün ortaya çıkan İttifak modeli de çöktü.

Abone ol

Meclis'in erken seçim kararı almasıyla gündeme gelen sağda birleşme girişimi, bölünmeyle sonuçlandı. İktidar alternatifi olarak sunulan proje, Anavatan'ın seçimlerden çekilmesi ve ismini değiştiren DYP'nin ciddi oranda kan kaybetmesiyle neticelendi.

İki parti arasındaki görüşmeleri yürüten ATO Başkanı Sinan Aygün de dün adaylıktan çekildi. Son bir haftada 4 genel başkan yardımcısı ve çok sayıda milletvekili adayının istifa ettiği 'sağın çatı partisi' DP, seçime tek başına girecek.

Saat 10.00: Anavatan lideri Erkan Mumcu, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıbaş ile görüştü.
 

Saat 11.15: Anavatan Milletvekili Mahmut Koçak, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın evine gitti. Anavatan'ın hazırladığı listeyi DP'ye teslim etti.
 

Saat 11.45: Mehmet Ağar'ın cuma namazının ardından parti genel merkezinde birleşmeye dair bir açıklama yapacağı duyuruldu.
 

Saat 12.00: Mumcu, Süleyman Sarıbaş'la birlikte evden çıktı.
 

Saat 13.45: YSK başkanı Aydın, Anavatan'ın listesinde yer alan isimlerin DP listelerine konulamayacağını açıkladı.
 

Saat 14.00: Anavatan genel merkezinde şok yaşandı. DP'ye bildirilen isimlerin yerine yenilerinin yazılması için yoğun telaş gözlendi.
 

Saat 15.00: ATO Başkanı Sinan Aygün adaylıktan çekildi.
 

Saat 15.10: Süleyman Sarıbaş, Anavatan'ın seçimlerden çekildiğine ilişkin dilekçeyi YSK'ya verdi.
 

Saat 15.30: Erkan Mumcu, seçimde DP'yi destekleyeceklerini açıkladı. Anavatanlılara DP listelerinde yer verilmesini istedi.
 

Saat 16.45: Aday belirlemede kriz çıktı, kurmaylarıyla son kez durum değerlendirmesi yapan DP lideri Ağar, seçimlere tek başına katılacaklarını açıkladı.