BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,49
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası'na şair üye

Merkez Bankası’nın yeni Meclis Üyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şiirlerini okuduğu Nurullah Genç oldu. Genç, “Merkez’de çalışırken, şiir ile aram nasıl olacak bilmiyorum” dedi.

Abone ol

Merkez Bankası 83. Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Banka Meclisi’nde görev süresi dolan Necdet Şensoy yeniden seçilirken, Abdullah Yalçın’ın yerine Nurullah Genç geldi.

2012 yılı sonundan bu yana SPK Başkanvekilliği görevini yürüten Genç, şubat ayında AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için istifa etmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 yılında çıkan “Bu Şarkı Burada Bitmez” başlıklı şiir albümünde Nurullah Genç’in “Hayat Limanında Demirleyen Yelkeniyle” ve “Beni Yakışına” şiirlerini okumuştu. Nurullah Genç, Merkez Bankası’nda çalışırken şiirle arasının nasıl olacağını bilmediğini ama şiirin hep içinde olduğunu söyledi.

Habertürk'ün haberine göre, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev yaparken bir yıl önce Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un danışmanlığına atanan Mehmet Babacan ile seçimlerde AK Parti’den aday adayı olmak için Danıştay üyeliğinden istifa eden eski Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü Önder Duman da Mustafa Saim Uysal ile Yasin Aydın’dan boşalan Denetim Kurulu üyeliklerine seçildiler. Ahmet Fethi Toptaş ise aynı göreve yeniden seçildi.

Nurullah Genç’in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından okunan şiirinden bir dörtlük

HAYAL LİMANINDA DEMİRLEYEN YELKENİYLE

Bilseydin; baharımdı seni bana getiren
bir vedaya ağlayan içli melekler gibi
anlasaydım, ülkemden hazineler götüren
her bakışı öteden birini bekler gibi