BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.509,19
HABER /  EKONOMİ

Merkel'den sürpriz THY önerisi

AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşan Erdoğan, Merkel'in THY önerisini anlattı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyaretinde Merkel'in kendisine Lufthansa ile THY'yi ortak işletmeciliğe sokmayı teklif ettiğini söyledi.

KIZILCAHAMAM KAMPINDAN FOTOĞRAFLAR

Erdoğan'ın konuşması 2 saat 20 dakika sürdü. Toplantıya AK Parti kurucu üyeleri, kabine üyeleri, milletvekilleri ve aileleriyle AK Parti yetkili organlarının üyeleri katıldı AK Parti 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuşan Erdoğan, havacılık ulaşımına değindi.u.20121103164106.jpg

"LUFTHANSA İLE THY'Yİ ORTAK İŞLETMECİLİĞE SOKALIM" TEKLİFİ

Hava ulaştırması alanında çok önemli ilerlemeler kaydettiklerini ifade eden Erdoğan, ''Almanya seyahatimizde Merkel bana şunu teklif etti, 'Lufthansa ile Türk Hava Yolları'nı ortak işletmeciliğe sokalım'. 'Tamam' dedim. Zaten bizim de şu anda projelerimizin içinde var ve Türk Hava Yollarımız ile Lufthansa böyle bir müşterek adım inşallah atabiliriz, atacağız'' diye konuştu.

YILLIK KAPASİTESİ 100 MİLYON OLACAK

İstanbul'a üçüncü hava meydanını yaptıklarını belirten Erdoğan, ''Bu da yıllık kapasitesi 100 milyon olan bir havalimanı. Şu anda proje uygulamasının yapılacağı alan bizce malum ve bunu da inşallah Avrupa- Asya yakasında oluşturacağımız iki şehirle bütünleştireceğimiz gibi Kanal İstanbul projesiyle de adeta birbirinin mütemmimi olarak gerçekleştireceğiz'' dedi.3.20121103164402.jpg

Mevcut havalimanlarının ihtiyacı karşılayamadığını anlatan Erdoğan, denizde inşa edilen ilk havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'nı 2014 yılında açacaklarını, Mersin-Adana arasındaki Çukurova Havalimanı'nı da süratle bitirip hizmete sunacaklarını dile getirdi.