BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Mercekler Türkiyeye çevriliyor

Dünyanın önde gelen televizyonlarından biri olan El Cezire televizyonu bakın Türkiye'yi nasıl anlatacak.

Abone ol

El Cezire Televizyonu 7 Haziran - 13 Haziran tarihleri arasında kameralarını Türkiye’ye çeviriyor. Bir hafta boyunca “Eye on Turkey” projesi kapsamında İstanbul’da kuracağı stüdyoyla El Cezire dünyaya İstanbul’dan seslenecek.

Türkiye Özel yayını çerçevesinde bir hafta boyunca; gün boyu 6 değişik yayın gerçekleştirilecek. El Cezire’nin uluslar arası Washington, Berlin, Filistin, Ankara ve İstanbul muhabirlerinin derlediği 42 başlıkta Türkiye mercek altına alınacak.

Bu kapsamda Sabah haberlerinde Türk Müziği, Türk Edebiyatı, Türk Basını, Türk Adetleri gibi konular ekrana yansırken Gün Ortası yayınında AB Reformları, Türk Milliyetçileri, Laiklik, Atatürkçülük gibi konularda haberler yayınlanıp canlı yayında konunun uzmanlarına mikrofon uzatılacak.

Ekonomi kuşağında ise Türk Sanayi, Türkiye Enerji Koridoru, GAP gibi haberlerde Bakanlar Ali Babacan, Hilmi Güler, Kürşat Tüzmen değerlendirmelerde bulunacak.

Akşamüstü yayınında ise El Cezire Türkiye’nin hoşgörü mozayiğinin izlerini sürecek.

7 gün boyunca Anadolu’nun çeşitli yerlerinden Dindar, Atatürkçü, Milliyetçi, Gayri Müslim, Alevi, Kürt ve Arap ailelerin evlerine konuk olacak.

Türkiye gündeminin aktüel gelişmelerinin uzmanlarla yorumlanacağı tartışma programı ise saat 20.00 de antenlerde olacak. Bu bağlamda 7 gün boyunca Cumhurbaşkanlığı, Seçimler, Cumhuriyet Mitingleri ve AKP, Laiklik, Büyük Ortadoğu Projesi, Terörle Mücadele, Türk Siyasetinde Darbe Etkileri konulu programlara uzman konuklar katılacak.

Gece 23.00 teki yayın Günün Hasadı’nda ise Tarikat Siyaset İlişkisi, Türban, Türkiye’de batıl inanç, Türk Solu, Ab üyelik süreci gibi konular masaya yatırılacak.