BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  GÜNCEL

Meral Akşener'den dikkat çeken paylaşım!

Meral Akşener bugün sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Meral Akşener, bir yıl önceki fotoğrafını yayınladı. İşte o görüntü...

Abone ol

Meral Akşener geçtiğimiz yıl bugün MHP Genel Başkan Adayı olacağını açıklamış olağanüstü kongre için çağrı heyetini toplayacağını duyurmuştu. 

Akşener, o dönem sosyal medya hesabından “Olağanüstü kongremiz, Ankara Anadolu Otel Esenboğa kongre salonunda 15 Mayıs 2016 günü saat 10:00’da yapılacaktır” diye yazmıştı.

16 Nisan referandumu sürecinde 'hayır' kampanyası yürüten Meral Akşener bugün sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu. Bir yıl önce bugün çekilmiş kareyi paylaşan Akşener, "15 Mayıs 2016'da, hukuksuz bir şekilde polis zoruyla engellenen kongremizin 1.yılında Demokrasimiz maalesef daha geri bir noktaya geldi" notunu paylaştı.

 

Ne olmuştu?

Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’daki ilamıyla MHP olağanüstü kongresinin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda bir çağrı heyeti (kayyum) oluşturulmuştu.

Kongre için görevlendirilen heyet, 15 Mayıs tarihinde olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı. Ancak olağanüstü kurultay süreci yerel mahkemeler tarafından durdurulmuştu.

Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kongre kararının engellenmesine yönelik itiraz kararını kabul edilmesi halinde 15 Mayıs’ta kongrenin gerçekleşeceğini açıklamıştı.

Son olarak Ankara 2. İcra Mahkemesi, MHP’de olağanüstüsü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etmişti. Bu karardan birkaç dakika sonra Gemerek’teki Asliye Hukuk Mahkemesi, olağanüstü kongreyle ilgili yeni bir tedbir kararı almıştı.

Bunun üzerine açıklama yapan parti avukatı Yücel Bulut, kongrenin yapılamayacağını söyleyerek, polisi göreve çağırmıştı.